COVID: Cu 280 de noi cazuri în judeţul Iaşi rămânem în topul naţional. Noile focare

marți, 24 noiembrie 2020, 02:57
2 MIN
 COVID: Cu 280 de noi cazuri în judeţul Iaşi rămânem în topul naţional. Noile focare

Doar doi dintre cei şapte pacienţi transferaţi la Iaşi după incendiul de la Piatra Neamţ mai trăiesc, aceştia fiind internaţi în secţia exterioară de la Leţcani a Spitalului de Boli Infecţioase. Conform medicilor, ieri, evoluţia acestora era mai bună, sperând ca zilele următoare să nu mai aibă nevoie de Terapie Intensivă.

 „Mai sunt doi pacienţi care supravieţuiesc la ora aceasta şi este prima zi în care evoluţia lor pare să mai bună. Sperăm ca în cursul acestei săptămâni să nu mai fie niciun incident şi să ajungă în zona de confirmaţi unde nu au nevoie de Terapie Intensivă”, a precizat dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. Reamintim că, în urma incendiului de sâmbăta trecută de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, din secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, au fost transferaţi în judeţul Iaşi şapte pacienţi. Şase au fost internaţi la Leţcani, iar un pacient la Spitalul Municipal din Paşcani. Acesta a fost şi primul pacient care s-a stins din viaţă chiar a doua zi după incendiu, suferind de pancreatită. Decizia de a fi transferat la Paşcani a fost luată pentru că în acel moment avea nevoie de îngrijire medicală de specialitate din partea chirurgilor şi gastroenterologilor. Ceilalţi patru pacienţi care au murit şi care se aflau internaţi la Leţcani aveau peste 65 de ani şi sufereau de mai multe afecţiuni, însă nu au fost afectaţi de incendiu, neavând arsuri.

Ieri, în judeţul Iaşi au fost raportate 280 de cazuri noi, numărul total de infectări de la începutul pandemiei ajungând la 17.742. Conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică, ieri erau ocupate 623 de paturi, dintre care 66 sunt paturi ATI, acestea fiind la Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul Mobil Leţcani, Spitalul de Pneumologie, Spitalul Municipal Paşcani, Spitalul de Recuperare, Spitalul de Neurochirurgie şi la Spitalul CF Iaşi unde se afla şi singurul pat ATI liber. În restul spitalelor suport COVID din Iaşi mai erau libere 103 paturi. Focare noi au fost identificate la Spitalul de Copii Sf. Maria şi la două centre, la Centrul de Servicii Sociale „Sf. Nectarie”, unde au fost depistaţi patru angajaţi şi şapte beneficiari şi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru persoane adulte şi cu dizabilităţi Cozmeşti, unde este vorba despre trei angajaţi şi 15 beneficiari. Focarul de la Spitalul de Copii a fost depistat în Secţia Dializă, fiind diagnosticaţi şase angajaţi. „Pozitivii sunt izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie, iar contacţii direcţi sunt carantinaţi la domiciliu. Nu există copii contacţi direcţi”, au transmis reprezentanţii DSP Iaşi.

Comentarii