De Sănătate

Punem punctul pe știi

Covid la Iaşi: creştere uşoară. Doi pacienți cu suspiciune de tulpină Delta

sâmbătă, 24 iulie 2021, 01:57
2 MIN
 Covid la Iaşi: creştere uşoară. Doi pacienți cu suspiciune de tulpină Delta

Doi pacienţi în stare gravă au fost aduşi de la Paşcani la Iaşi, cu suspiciune de tulpină Delta.

Creştere uşoară a numărului de noi cazuri de infecţie cu SARS COV 2 la Iaşi. Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri pe teritoriul judeţului au fost confirmate 42.491 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19, cu 7 cazuri în plus faţă de ziua precedentă, când s-au înregistrat doar două cazuri noi. Incidenţa în municipiul Iaşi se menţine în continuare la 0,03 noi infecţii la mia de locuitori. De asemenea, dintre cazurile confirmate pozitiv şi internate, în ultimele 24 de ore s-a efectuat o singură externare.

O veste bună, însă: nu a fost declarat niciun deces în rândul pacienţilor COVID 19. În schimb, după cum a precizat managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“, Florin Roşu, doi pacienţi aflaţi în stare gravă au fost transferaţi de la Paşcani.

„Dat fiind simptomele, există suspiciuni de infecţie cu tulpina Delta în cazul celor doi, şi vom face secvenţierea, după care probele vor fi trimise la Bucureşti pentru confirmare. Internaţi şi confirmaţi cu infecţia cu tulpina Delta sunt alţi doi pacienţi care nu sunt la ATI şi au o stare bună“, a declarat Florin Roşu.

Referitor la gradul de ocupare a paturilor (inclusiv ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor ieri erau ocupate 18 paturi, din care trei sunt paturi ATI, respectiv două la Spitalul de Boli Infecţioase şi unul la Spitalul Municipal Paşcani.

În cadrul campaniei de vaccinare, conform datelor centralizate, pe 22 iulie au fost vaccinate 653 de persoane din judeţ, dintre care 449 au primit doza I.

Comentarii