Cu mâinile până la cot în banii UE: a câzut viceprimarul, urmează şi primarul. Familiile, puse la plată

joi, 02 iulie 2020, 01:49
2 MIN
 Cu mâinile până la cot în banii UE: a câzut viceprimarul, urmează şi primarul. Familiile, puse la plată

Vicele comunei şi-a pierdut mandatul în urma condamnării într-un dosar de fals cu fonduri europene. Săptămâna viitoare, urmează primarul, condamnat şi el în acelaşi dosar.

Prefectul judeţului a emis ieri ordinul prin care se constată încetarea de drept înainte de termen a mandatului lui Mihai Bojoga, viceprimar şi consilier local în administraţia comunei Golăieşti.

Mai exact, precizează un anunţ al Prefecturii ieşene, ordinul semnat de Marian Grigoraş a pus punct mandatului de consilier începând cu data de 26 iunie. Încetarea mandatului survine condamnării definitive a lui Mihai Bojoga pentru fals în acte şi abuz în serviciu.

Cititi si: Unul din cei mai bogaţi primari din judeţ, condamnat de instanţă alături de soţie

Aceleaşi acuzaţii, plus despăgubiri de 1,3 milioane de lei au fost formulate împotriva familiei primarului Mihai Bîzdîgă (foto), condamnat, la rândul lui, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Cei doi au reuşit să obţină subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură după ce au semnat, în 2008, în calitate de reprezentant al Primăriei Golăieşti, respectiv al Consiliului Local, un contract de concesionare gratuită pe zece ani a păşunii comunale (548 ha) către Asociaţia Profesională a Crescătorilor de Taurine Golăieşti.

Asociaţia a primit în acelaşi proces o amendă penală de 30.000 de lei.

Dacă mandatul de consilier şi, implicit, cel de viceprimar al lui Mihai Bojoga au încetat înainte de expirarea duratei normale, ce se întâmplă cu mandatului primarului Mihai Bîzdîgă?

„Secretarul general al unităţii administrativ-teritoriale are obligaţia transmiterii către prefect a unui referat, în termen de 10 zile de la pronunţa­rea sentinţei judecătoreşti, termen care se împlineşte în cursul săptămânii viitoare. Pe baza acelui referat şi a hotărârii de condamnare, prefectul emite ordinul de încetare a mandatului de primar“, precizează comunica­tul Instituţiei Prefectului.

Comentarii