Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

marți, 29 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

Iată pe astăzi o postare a deputatului Silviu Macovei, la care ne-a făcut atent un amic de-al nostru de la CFR, care a fost aseara în tura de noapte. Rândurile alesului pesedist sunt din zilele de acum vreo două săptămâni, când nu au putut ateriza sau decola avioanele.

„O dimineaţă de luni, toamna în tren spre Bucureşti!

Deşi îmi ia ceva mai mult timp să ajung la Parlament, prefer să merg cu trenul când am ocazia. Este un prilej foarte bun pentru a lucra un pic în linişte şi, mult mai plăcut, am răgazul (aproape luxos!) de a-mi pune gândurile în ordine şi de a medita asupra vremurilor actuale…”

Cât infantilism pe capul unui membru al comisiei de control al SRI, stimaţi telespectatori. De parcă descoperă acum trenul! Se vede treaba că deputaţii şi senatorii sunt obişnuiţi să se deplaseze numai cu avionul, sau cu maşina cu şofer. Când ajung în tren, parcă dau de un loc sălbatic, exotic etc. Tovarăşe, cu namila aia merg navetiştii, şi nu ar fi rău să urci mai des, ca să iei pulsul poporului. După o asemenea experienţă, ia un maxi-taxi şi stai înghesuit o oră, de la Paşcani la Iaşi, să simţi mirosul şi sudoarea proletarilor pe care îi reprezinţi. Ei te-au votat, dacă nu ştiai cumva.

Gata, viteazul nostru merge în diplomaţie

Dacă tot veni vorba despre viteazul Silviu Macovei, membru în comisia de control al SRI, cică e greu să-i mai ajungi cu prăjina la nas în ultima vreme. Peste tot vorbeşte în şoaptă, cu un oarecare subînţeles, dând din umeri şi ceafă, în genul fostului deputat Grămadă. Semnalizează astfel ca şi-a schimbat statutul social, că se plimbă mai mult prin preajma generalilor – o realizare epocală pentru el – că, gata, de acum vizează o carieră în diplomaţie, că nu-i mai prieşte aici, la talpa Iaşului. Politica a scos din noroi multă lume prin târgul nostru, stimaţi telespectatori, dar parcă niciunuia din cei dinainte nu i se potriveşte ca junelui pesedist zicala populară că „s-a suit scroafa-n copac”.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii