Cum a ratat Gheorghe Nichita la mustaţă puşcăria VIP-urilor politico-administrative ale ţării?

joi, 01 septembrie 2022, 01:50
3 MIN
 Cum a ratat Gheorghe Nichita la mustaţă puşcăria VIP-urilor politico-administrative ale ţării?

Multă lume ne-a tot întrebat ieri şi alaltăieri dacă ştim cumva una sau alta despre faptul că fostul premare ieşean Gigi Nichita îşi transferase domiţilul oficial în ultima vreme în oraşul Vaslui, pe Vasluieţ în gios pe un mal frumos, dar într-un loc nu tocmai arătos: un bloc cam insalubru de garsoniere muncitoreşti din zonă. 

Ei bine, dragilor, nu este deloc vorba despre vreo fugărire de acasă a lui de către doamna, care, femeie în banca ei, în ciuda necazurilor, i-a rămas credincioasă şi l-a primit acasă după toate ruşinile şi după ce toţi amicii de la bine îl abandonaseră pe soţ la rău şi la greu. Nu, nu: nea Gigi stătea în mare parte a timpului tot la viluţa din Copou.

Şmecheria cu domiţilul tras pe Vaslui este însă alta, stimaţi telespectatori. Cică în lumea mai subţire a politicienilor sau biznismanilor ameninţaţi cu spectrul puşcăriei se cam ştie că bulăul de la Iaşi e cel mai naşpa, cel de la Botoşani e oarecum mai bun, că eşti cât de cât respectat funcţie de ce ai fost, dar că cel de la Vaslui este adevăratul bulău de VIP-uri, loc aranjat de aşa natură chiar de şefii de la Bucureşti, căci şi ei sau colegii lor ar putea ajunge într-o zi la năcaz: cu camere de patru locatari maxim, cu băi moderne şi alte celea trebuincioase omului la casa lui. Dar de ce n-a ţinut figura oare, în cazul lui nea Gigi? Haidaţi, no, la pulsuleţul următor dacă vreţi să ştiţi de-adevăratelea!

Pe urmele lui Fenechiu şi Vlasov la Vaslui

Să mai amintim întâi că, tot din acest motiv, al bulăului de VIP-uri care este puşcăria de la Vaslui, tot aici au stat în ultima parte şi fostul ministru ieşean Fenechiu, amicul lui nea Gigi, dar şi fostul advocat şmenat şi pokerist Vlasov. Bun, acuma şi nea Gigi a fost închis momentan acolo, că el chiar s-a dus la garsonieră în ziua în care ştia că se va anunţa sentinţa, tocmai în speranţa că va rămâne la Vaslui după gratii. De altfel, mutaţia pe garsoniera muncitorească i-ar fi fost făcută de un vechi amic, om de afaceri, care deţine acolo şi locaţia cu pricina.

Ghinionul lui nea Gigi, însă, ar fi acela căci, după cum spun cunoscătorii, nimeni nu se aştepta ca el să ia aşa de mult cu executare: 5 ani şi 2 luni. Ori, la o astfel de condamnare, cică nu mai e posibilă cazarea la Vaslui, căci puşcăria asta nu are statut de „Maximă siguranţă”, deci musai transfer la Iaşi sau Botoşani. Deh, vorba lui domn’ preşedinte: ghinion…

PS: De remarcat şi un aspect interesant la condamnările din acest dosar. Slugoiul şef de la Poliţia Locală Hliboceanu a luat 4 ani şi 5 luni, aproape cât şeful. Aviz amatorilor, aşadar: unii cred că, dacă nu e ideea lor la golăneală, pot scăpa ieftin.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii