Advertorial (P)

Cum aleg un hidrofor?

joi, 16 mai 2019, 13:58
3 MIN
 Cum aleg un hidrofor?

Sistemul propriu de aprovizionare cu apa este o conditie de baza pentru a avea confort intr-o locuita din mediul rural, asa ca la Shop-Einstal veti gasi cele mai bune hidrofoare pe care le puteti folosi pentru a avea apa in casa.

Atunci cand locuiti la casa in mediul rural, este necesar sa aveti un put in curte, iar apoi il veti putea echipa cu cel mai bun hidrofor de adancime pentru uz casnic. Este extrem de important insa sa tineti cont de cateva detalii foarte importante, pentru a alege cel mai bun hidrofor, iar in urmatoarele randuri vom vedea care este acesta.

Tipuri de hidrofoare

Inaltimea de refulare a apei reprezinta fara daor si poate unul dintre cele mai importante detalii de care trebuie sa tineti cont pentru a face cea mai buna alegere a hidroforului de alimentare cu apa. Acesta caracteristica are o influenta decisiva asupra costurilor echipamentului. In ceea ce priveste tipul de aspiratie, se disting mai multe tipuri de hidrofoare de adancime, iar acestea sunt:

  • cu centrifugare sau vortex cu o singura etapa;
  • cu ejector incorporat;
  • in mai multe etape;
  • cu un ejector extern.

Primele hidrofoare pe care le-am amintit au o productivitate scazuta, insa au avantajul de a beneficia de o buna presiune a capului si sunt foarte silentioase, au un pret foarte atractiv, insa partea mai putin placuta este aceea ca adancimea maxima de aspiratie nu depaseste mai mult de 7-8 metri.

Cel mai indicat ar fi sa va indreptati atentia spre un hidrofor cu ejector extern, care functioneaza pana la o adancime de 35 de metri, si nu creaza un zgomot puternic.

In cazul in care doriti sa alegeti un hidrofor  cu ejector extern, este neaparat sa stiti ca veti suporta cheltuieli suplimentare care sunt legate atat de costul mai ridicat al echipamentului insusi, dar si de necesitatea de a instala doua conducte paralele, alimentare si recirculare. Aceasta caracteristica este extrem de important sa fie luata in considerare la etapa de proiectare a puturilor.

Specificatiile tehnice ale hidrofoarelor de adancime

Cele mai importante specificatii tehnice pe care le poate avea hidroforul de adancime, sunt presiunea si productivitatea. De acesti parametri depinde foarte mult presiunea necesara a apei in sistem, dar si daca va exista o presiune suficienta atunci cand vor fi deschise mai multe ventile simultan.

In ceea ce priveste presiunea hidroforului de adancime mentionam faptul ca toate caracteristicile trebuie sa fie calculate in mod independent.

Productivitatea se poate calcula foarte simplu, astfel ca se va face un calcul al tuturor punctelor consumabile unice si se va determina cantitatea totala de apa in litri care trebuie sa treaca pe minut, prin toate acestea.

Performanta

Performanta hidroforului de mare adancime mentionam ca este dependenta de puterea motorului electric. Cele mai multe dintre aceste hidrofoarese incadreaza in limitele de 500 W – 2 kW (pentru statiile de pompare de uz casnic). Economisirea energiei electrice prin alegerea unei versiuni  cu o putere redusa, are ca si rezultat o functionare deficitara a hidroforului de adancime.

Capacitatea rezervorului

Frecventa bateriei hidroforului si cantitatea de apa de rezerva, depind de marimea bateriei, in cazul in care exista o intrerupere a alimentarii. Primul factor are efecte asupra longevitatii motorului electric al hidroforului, dat fiind faptul ca pericolul de defectare a infasurarilor sale electrice, are loc in cele mai multe cazuri chiar in timpul pornirii.

Firmele care produc asemenea echipamente, scot pe piata hidrofoare de orice marime, pentu ca in cazul intreruperilor frecvente de alimentare, statia de pompare sa poata fi dotata cu un rezervor cu volum crescut.

Cel mai indicat ar fi ca atunci cand doriti sa cumparati un hidrofor, sa va indreptati atentia doar spre acele echipamente scoase pe piata de catre cei mai renumiti producatori, iar astfel sansele de a alege un hidrofor de adancime de cea mai buna calitate cresc considerabil.

Veti putea descoperi hidrofoare de calitate superioara de la diversi producatori, la Shop-Einstal, la cele mai atractive preturi.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care ar cam trebui sa le cunoasteti in momentul in care intentionati sa cumparati un hidrofor pentru a avea in permanenta apa in casa atunci cand locuiti in mediul rural, si nu exista retea de apa.

Comentarii