Cum ne poate ajuta digitalizarea să construim un viitor mai sustenabil (P)

vineri, 25 noiembrie 2022, 06:50
2 MIN
 Cum ne poate ajuta digitalizarea să construim un viitor mai sustenabil (P)

Experiențele digitale ale viitorului construiesc un mâine mai eficient din punct de vedere al consumului și al costurilor, dar și un viitor mai prietenos cu mediul înconjurător. 

 

În cadrul evenimentului ”Digital & Sustenabil” organizat recent la Iași de Quartz Matrix, una din companiile defurnizoare de soluții de digitalizare a business-ului românesc, împreună cu alte companii din domeniu, a prezentat în fața a peste 50 persoane de decizie din sistemul public dar și reprezentanți a diverse companii, universități, institute de Cercetare & Dezvoltare și specialiști ITC din armată și ISU opțiunile viitorului: tehnologii VR, Inteligență Artificială, tehnologii smart din domeniul Internet of Things (IoT), și alte soluții digitale care ne pot impacta viitorul. 

Evenimenul dedicat digitalizării a pus lupa pe efectele digitalizării și pe tehnologiile sustenabile ale viitorului care ne-ar putea ajuta să construim un viitor mai bun, și ne-a oferit câteva răspunsuri la întrebări precum: ”Ce ar însemna pentru compania mea transformarea digitală?”, ”Ce tehnologii pot aduce un real progres în educație?” ”Ce tehnologii ne-ar putea ajuta să fim eficienți și sustenabili?”.

La întrebarea ”De ce vrem digitalizare?”, companiile organizatoare, printre care HP Inc, Getac și HPE, au oferit publicului prezent câteva argumente: 

  • ”Digitalizarea ne ajută să creștem eficiența, productivitatea, iar inovațiile ne oferă o foarte mare valoare adăugată”.
  • ”Tehnologiile ne ajută să luăm decizii în cunoștință de cauză, deoarece ne oferă toate datele de care avem nevoie.” 
  • ”Tehnologia VR ne ajută la îmbunătățirea și optimizarea tuturor business-urilor”.
  • ”Rata de retenție a informației prin intermediul trainingului VR este de 90%.” 

În afară de eficientizare și optimizare, digitalul se completează de minune cu sustenabilul. Noile tehnologii digitale sunt nonpoluante, nontoxice și ne permit să avem grijă de natură, ceea ce înseamnă să avem mai multă grijă de noi.

Companiile prezente la eveniment au prezentat și metodele de combatere a poluării și a schimbărilor climatice, prin diversele activități pe care le desfășoară: curățat plaje, plantat copaci, reciclat plastic din oceane și reutilizarea acestuia la diferite echipamente.

Partenerii prezenți la eveniment au susținunt sesiuni de prezentări interactive cu public, studii de caz și demonstrații live cu ultimele lor tehnologii și inovații dezvoltate, dar și utilitatea acestora în contextul ultimelor evenimente globale (criză energetică, pandemie, razboi).

***

Quartz Matrix este o companie românească de tehnologie și servicii prezentă de 28 de ani pe piața Business-to-Business din România, cu peste 3.500 de proiecte de anvergură implementate în România în domeniile IT, cloud, electric, electronic, educațional, securitate la incendiu, dezvoltare software și mentenanță. 

Quartz Matrix implementează de aproape 3 decenii proiecte și soluții inovative în domenii de tehnologie avansată, remarcându-se ca pionieri în IoT (Internet of Things) și Industry 4.0 în România.

 

Comentarii