Advertorial

Cum sa faci sa ai un plus de siguranta pe sosele pe timp de iarna? (P)

marți, 21 decembrie 2021, 00:04
3 MIN
 Cum sa faci sa ai un plus de siguranta pe sosele pe timp de iarna? (P)

Este elementar ca in momentul in care conduci pe timp de iarna sa te simti in siguranta, motiv pentru care de indata ce se instaleaza frigul si inghetul trebuie sa faci anumite lucruri. Este indicat sa pui la punct masina din toate punctele de vedere, astfel incat sa nu-ti fie frica sa iesi cu ea pe strada. 

Citeste in continuare articolul si afla care sunt lucrurile pe care trebuie sa le faci ca sa te bucuri de ore de condus in siguranta. 

Iata ce trebuie sa faci ca sa ai siguranta pe sosele iarna:

  • Fa revizia tehnica

Este elementar sa mergi din timp la mecanic, astfel incat sa verifici din toate punctele de vedere masina. Doar in felul acesta poti conduce calm si linistit, deoarece masina nu se poate strica sau defecta in mers. 

Astfel, programeaza o vizita la un mecanic profesionist, la un service de top, pentru a repara tot ceea ce este necesar. Pregateste masina de iarna, asa cum se cuvine. 

  • Schimba cauciucurile

Daca ai anvelope all season, trebuie sa stii ca acestea nu sunt cele mai sigure pe timp de iarna. Cel mai bine este sa alegi cauciucuri de iarna de pe e-roti.ro, care sunt de calitate superioara si asigura o franare in siguranta. Anvelopele all season pot provoca stari de agitatie si de panica, fiindca exista un risc sporit ca acestea sa nu franeze asa cum trebuie sau iti doresti. De aceea, daca vrei sa stai linstit in masina, cel mai bine este sa dotezi masina cu cauciucuri de vara si de iarna, in functie de sezon. 

  • Nu folosi frana de mana

Este foarte important sa nu folosesti frana de mana pe timp de iarna, fiindca aceasta poate sa inghete pe parcursul noptii. Cel mai bine este sa introduci masina in treapta intai de viteza si sa o parchezi pe un teren drept. 

In cazul in care obisnuiesti sa tragi frana de mana la parcare, aceasta poate fi inghetata dimineata. Nu-ti doresti sa mergi cu frana de mana trasa pana la service si nici sa n-o mai misti din parcare pana cand aceasta se dezgheata. Prin urmare, uita de ea pe timpul iernii. 

  • Incearca sa folosesti cat mai putin frana

Daca apesi brusc frana pe carosabilul inghetat exista sanse extrem de ridicate sa aluneci, sa derapezi sau sa faci accidente. De aceea, este recomandat sa incerci sa folosesti cat mai putin frana si mai ales, franele bruste. Cel mai bine este sa mergi regulamentar, incet, astfel incat sa folosesti frana de motor. Franeaza cu treptele de viteza, fiindca in acest fel esti ferit de orice pericol. 

  • Deszapezeste intreaga suprafata a masinii

Daca masina este ingropata in zapada, nu trebuie sa inlaturi omatul doar de pe parbriz, ci de pe intreaga suprafata a masinii. Acest lucru este foarte important, deoarece in cazul unei frane, toata zapada de pe plafon poate cadea pe parbriz. In acest fel, nu mai ai vizibilitate spre sosea, lucru care poate fi extrem de periculos. 

Astfel, ia-ti mai mult de 5 minute pe zi ca sa despazesti masina, mai ales daca vrei sa circuli in siguranta cu ea pe strada. Nu pune nici siguranta, nici pe a altora in pericol, ci fii precaut! In cele din urma, tine cont de toate aceste sfaturi si ai grija cum conduci ! 

Sursa foto: Pexels.com

Comentarii