Cum se explică scăderea numărul de infectaţi cu COVID din spitale şi de la ATI

marți, 16 februarie 2021, 13:26
1 MIN
 Cum se explică scăderea numărul de infectaţi cu COVID din spitale şi de la ATI

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus care ajung în spitale este în scădere în România. De asemenea, numărul bolnavilor în stare gravă s-a diminuat. În acest moment, nu mai este presiune pe sistemul de sănătate românesc. 

Cu totul surprinzător, având în vedere prognozele. Pe 28 noiembrie, în spitalele româneşti erau internate 13.040 de persoane infectate cu COVID-19. De asemenea, în stare gravă erau 1.249 de pacienţi, ceea ce ducea aproape de maximum capacitatea Terapiei Intensive din unităţile medicale suport COVID-19. 

Între timp, în lume, coronavirusul a suferit mai multe mutaţii, dintre care cele mai contagioase sunt tulpinile descoperite în Marea Britanie şi Africa de Sud. 

În special prima variantă a speriat ţările din Europa, care iau măsuri tot mai dure de carantinare. Duminică, Germania a închis parţial graniţele cu Cehia şi cu regiunea austriacă Tirol din cauza unei creşteri îngrijorătoare a numărului de cazuri provocate de mutaţii ale coronavirusului. 

În schimb, în România au fost introduse în ultima lună tot mai multe măsuri de relaxare a restricţiilor şi din 8 februarie au fost redeschise şcolile, după trei luni de cursuri online. 

Şi cu toate acestea, ultima raportare, din 15 februarie, a Grupului de Comunicare Strategică arată că în spitalele româneşti mai sunt puţin peste 7.000 de persoane internate care sunt infectate cu Sars-COV 2, iar în stare gravă 941 de bolnavi, cifră în scădere zilnică.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro 

 

 

 

Comentarii