Cum vrea Bode să ne scape de numărul mare de accidente: cheltuie 60 de milioane de euro pe două elicoptere și 200 de autospeciale 4X4

miercuri, 10 august 2022, 14:27
1 MIN
 Cum vrea Bode să ne scape de numărul mare de accidente: cheltuie 60 de milioane de euro pe două elicoptere și 200 de autospeciale 4X4

Ministrul Bode vrea elicoptere împotriva accidentelor. Poliția Română vrea să cumpere două elicoptere și autospeciale în valoare de 60 milioane de euro pentru a reduce numărul de victime ale accidentelor rutiere. În România își pierd anual viața în accidente rutiere în jur de 1.700 de persoane, iar alte 8.200 sunt rănite grav.

La nivelul Uniunii Europene mor anual în accidente rutiere în jur 42 de persoane la milionul de locuitori, în timp ce în România numărul de decese este dublu. Statisticile sumbre plasează România în topul țărilor cu risc rutier crescut.

Guvernul României, condus de Nicolae Ciucă, urmează să adopte un proiect de hotărâre care permite Poliției Române să facă achiziții în valoare de aproximativ 300 de milioane de lei, echivalentul a 60 de milioane de euro, pentru a reduce numărului de victime din accidente rutiere.

Sub acest pretext, Poliția Română se va dotă cu două elicoptere: unul cu cu autonomie de 120 de minute, celălalt – de 240 de minute.

Plus 200 de autospeciale 4×4, un hub satelitar și terminale VSAT. Banii vor fi alocați din fonduri europene nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii