Cursuri online mai sigure pe o platformă cu licenţă de la Ministerul Educaţiei

Casa Corpului Didactic: sute de profesori ieşeni lucrează online pe platforma MEET

luni, 27 aprilie 2020, 01:50
2 MIN
 Cursuri online mai sigure pe o platformă cu licenţă de la Ministerul Educaţiei

Profesorii de la Casa Corpului Didactic „Spiru Haret“ Iaşi au realizat peste 80 de webminarii, însemnând, în medie, două astfel de cursuri de formare pe zi. La aceste cursuri desfăşurate online au participat peste 150 de cadre didactice. Reprezentanţii insitituţiei de învăţământ au subiliniat că acest lucru a fost posibil, chiar dacă proximitatea cu Spitalul de boli infecţioase „Sf. Parascheva“ şi cu hotelulul cadrelor didactice din perimetrul instituţiei, utilizat în prezent de cadre medicale, a cauzat dificultăţi în desfăşurarea activităţilor. 

Proiectul în cadrul căruia s-au desfăşurat cele 80 de cursuri online este finanţat prin programul CRED (Curriculum Relevant pentru o Educaţie Deschisă), fiind coordonat de prof. Silviu Iordache, directorul instituţiei. Şeful CCD Iaşi menţionează astfel că interacţiunea cu profesorii ieşeni, precum şi a acestora cu elevii este extrem de importantă pentru o continuitate a actului educaţional, prin urmare şi aceste cursuri au o importanţă deosebită, mai ales în această perioadă. „Concret, prin acest proiect finanţat de UE, Ministerul Educaţiei a achiziţionat licenţa Google pentru platforma MEET pe care a oferit-o în mod gratuit tuturor cadrelor didactice, dar şi a elevilor noştri. Această platformă este mult mai sigură decât celelalte pentru că profesorul poate avea un control riguros al identităţii persoanelor care participă la lecţiile predate păstrându-se în felul acesta confidenţialitatea şi dreptul la intimitate a copiilor“, subliniază Silviu Iordache.

Mai exact, cei care doresc să se conecteze la aceste lecţii online au nevoie de un cont de acces pe platforma creată de fiecare şcoală, fiecare cont fiind accesibil o singură dată pe baza unui ID şi a unei parole. „În prezent, peste 500 de cadre didactice din judeţul Iaşi deţin un astfel de cont gratuit şi au absolvit până acum cursurile CRED şi ştiu să utilizeze foarte bine acestă platformă, deoarce au lucrat 60 de ore fiecare în mediul online, fiind astfel o sursă de învăţare foarte bună pentru colegii şi elevii lor. Unul din marile avantaje ale aplicaţiei, în afară de siguranţă, este faptul că poate fi folosită direct de pe telefonul mobil, care este destul de accesibil chiar şi în mediul rural“, a adăugat Silviu Iordache. 

Comentarii