Dăncilă: Şeful statului ne-a spus că a citit Pactul pentru români şi a trecut mai departe

luni, 16 septembrie 2019, 19:34
2 MIN
 Dăncilă: Şeful statului ne-a spus că a citit Pactul pentru români şi a trecut mai departe

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a criticat, luni, atitudinea partidelor din Opoziţie referitoare la pactul propus, precizând că reprezentanţii acestor formaţiuni au încercat să condiţioneze semnarea acestui document de demisia Guvernului şi de alegeri anticipate.

"Am fost prima care a semnat acest pact şi l-am transmis tuturor partidelor. Salut decizia grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera de a semna pactul pentru bunăstarea tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnie. Le mulţumesc pentru răspunsul prompt, pentru deschidere şi pentru responsabilitate. Mulţumesc totodată sindicatelor şi organizaţiilor care au ales să susţină aceste principii şi asumări pentru România. Am văzut însă şi o serie de reacţii şi răspunsuri care mă îngrijorează. Tocmai principalul partid de dreapta, cel care are precedente de tăiere a pensiilor şi salariilor, a încercat să ocolească cel mai tare semnarea acestui pact. Cei care au mai tăiat în trecut de la oameni ne-au ignorat apelul. Românii văd însă acest lucru şi nimeni nu a uitat ce s-a întâmplat în guvernarea 2010-2012", a declarat Viorica Dăncilă la sediul PSD.

Liderul social democrat a precizat că Opoziţia a încercat să condiţioneze semnarea documentului de plecarea PSD de la guvernare şi de alegeri anticipate.

Viorica Dăncilă l-a criticat, luni, pe preşedintele Klaus Iohannis pentru atitudinea avută faţă de Pactul propus pentru români, precizând că şeful statului "a citit şi a trecut mai departe, aşa cum a trecut timp de 5 ani mai departe peste tot ce a însemnat progres şi bunăstare".

"Şeful statului, domnul Klaus Iohannis, ne-a spus că a citit Pactul pentru români şi a trecut mai departe, aşa cum a trecut timp de 5 ani mai departe peste tot ce a însemnat progresul şi bunăstarea propriului popor. Preşedintele trece întotdeauna mai departe când are şansa să facă bine, însă alege să se oprească şi să îşi exercite funcţia doar atunci când are ocazia să blocheze şi să facă rău propriei ţări, inclusiv prin nerespectarea Constituţiei", a declarat Viorica Dăncilă, la sediul PSD.

Aflați amănunte de pe mediafax.ro.

Comentarii