Dau năvală străinii în Copou

joi, 27 ianuarie 2022, 02:43
2 MIN
 Dau năvală străinii în Copou

 

După Kouadio şi Plohotniuk, a sosit în Copou şi Muratovic * s-a reluat pista Ferhad Ayaz (FOTO)

Toate mutările anticipate de Ziarul de Iaşi legate de jucătorii noi pe care Politehnica Iaşi îi va aduce în această săptămână s-au confirmat. După ce fundaşul lateral din Cote d’Ivoire Christ Kouadio (23 ani), care a jucat ultima dată la Kokkolan PV (liga a doua finlandeză), a ajuns luni în Copou, iar marţi a sosit atacantul ucrainean Mîhailo Plohotniuk (23 de ani – Ingulets Petrove, Ucraina I), antrenorul Costel Enache îl are la dispoziţie de miercuri şi pe Belmin Muratovic. Mijlocaş ofensiv în vârstă de 24 de ani (1,72 metri înălţime), luxemburghezul care a ajuns marţi seară în Iaşi, poate evolua, ca soluţie de avarie, şi în benzi. Muratovic şi-a făcut junioratul la Jeunesse d’Esch, în ţara natală, şi la Metz (Franţa), şi a fost legitimat la seniori, începând de pe 1 ianuarie 2019, doar la Progres Niederkorn (Luxemburg I). Niederkorn a jucat în ultimii patru ani în UEFA Europa League, trecând mereu de primul tur preliminar, în 2018 după ce a eliminat chiar pe Glasgow Rangers (Scoţia). În 2019, gruparea luxemburgheză a ajuns chiar în turul trei preliminar al competiţiei europene amintite, după ce a trecut de maghiarii de la Honved Budapesta. Belmin este verişorul vârfului naţionalei Luxemburg, Edvin Muratovic, care joacă la Dudelange, echipă ce a eliminat pe CFR Cluj din Europa League în 2018.

Dacă nu apare nimic neprevăzut, Kouadio, Plohotniuk şi Muratovic, care au fost testaţi din punct de vedere medical, vor semna azi sau mâine cu Poli şi vor debuta în tricoul „alb-albastru” sâmbătă, în testul cu echipa păşcăneană CSM. Kouadio va încasa 1 500 de euro net lunar, iar cu Plohotniuk şi Muratovic se discuta despre retribuţii nete care să nu depăşească prea mult pragul de 2 500 de euro.

Iaşul îl va înregimenta sigur şi pe tânărul fundaş stânga Adrian Ilie (20 ani), care va fi împrumutat un an şi jumătate de la CFR Cluj. Dacă Ilie nu va confirma în sezonul de primăvară, se va întoarce în vară în Ardeal.

Aseară urma să se clarifice şi situaţia mijlocaşului lateral Ferhad Ayaz (28 ani, Degerfors IF – Suedia I). În cazul în care turco-suedezul, care acceptase iniţial să vină la Iaşi, iar apoi a început să ezite, nu va mai sosi în Copou, Poli va căuta un alt mijlocaş de bandă, post considerat deficitar. Cum pistele interne sunt limitate şi scumpe, sunt şanse mari să se meargă tot pe o variantă din străinătate.

Comentarii