De 17 ani încearcă să obțină permisul de conducere. A picat proba teoretică de 192 de ori

luni, 15 martie 2021, 16:40
2 MIN
 De 17 ani încearcă să obțină permisul de conducere. A picat proba teoretică de 192 de ori

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Piotrków Trybunalski, Polonia, a picat de 192 de ori examenul pentru obținerea permisului auto. Acesta se chinuie de 17 ani să obțină dreptul de a șofa și degeaba. Recent, el a avut o nouă tentativă eșuată de a trece proba teoretică.

Sursa citată precizează că bărbatul nu a reușit până acum să treacă proba teoretică, pas esențial pentru a putea da proba practică. În Polonia, între 50 și 60% dintre cei care dau examinarea teoretică o și trec, iar la testul practic rata de succes e sub 40%. În acești 17 ani, bărbatul n-a apucat nici măcar să pună mâna pe volan.

În același oraș, un alt bărbat a încercat până acum să treacă testul de 40 de ori. Tot fără succes.

Iar în Opole, un oraș din sudul țării, un alt candidat și-a încercat norocul de 113 ori.

În Polonia nu există un număr limită de teste pe care candidații le pot da, mai precizează republicworld.com. Situația bărbatului care a dat testul de 192 de ori a determinat, însă, autoritățile să se întrebe dacă nu cumva ar fi, totuși, util să stabilească o limită.

La începutul acestui an, presa britanică a raportat despre cazul unui bărbat de circa 40 de ani care a reușit să obțină permisul de conducere din a 158-a încercare. El deține recordul în Regatul Unit. Pe locul doi e o femeie care a încercat de 117 ori să obțină permisul și încă nu a reușit.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii