De ce l-a invitat Dragnea în PSD şi pe ieşeanul Todorel

marți, 17 iulie 2018, 01:50
2 MIN
 De ce l-a invitat Dragnea în PSD şi pe ieşeanul Todorel

Zi importantă astăzi pentru ieşeanul Todorel din gubernia lui Dragnea&Tăriceanu, şi pentru viitorul său în politichia de la Bucureşti. După cum ştiţi probabil, Dragnea ar putea forţa lucrurile ca azi la Guvern să fie trecută o ordonanţă de urgenţă cu graţierea, ca să scape de problemele penale pe care le are dintr-o tăietură. 

Ordonanţă care cică trebuie dată până pe 19 iulie maxim, că apoi Guvernul nu mai e abilitat să emită ordonanţe. Numai că, unu la mână, acea OUG musai să aibă pe ea semnătura ministrului Justiţiunii, şi doi la mână: trebuie semnată la final şi de tanti Veorica. Două probleme ar fi aici: Todorel a fost adus în guvern de Tăriceanu, iar acesta cică nu ar fi prea interesat de ordonanţa asta, căci Dragnea nu ar avea prea multe de oferit pentru el. Şi doi la mână: tanti Veorica nu are imunitate, nefiid parlamentar, şi cică s-ar putea alege cu un dosar penal pentru favorizarea infractorului, dacă face treaba asta, iar dânsa plânge şi tremură toată numai când aude cuvântul dosar. Ei bine, gurile rele dar bine informate zic că Dragnea, la disperare, cică i-ar fi promis Veoricăi loc garantat pe listele europarlamentare de anul viitor. Iar în privinţa lui Tudorel, Dragnea zice-se că l-ar fi invitat în PSD, ca membru, şi i-ar fi promis portofoliul de la Justiţie cică pentru încă un mandat, dacă semnează acolo unde vă spuneam. În caz contrar, cică Todorel poate să-şi facă bagajul pentru a reveni la Iaşi. Aşa că, stimaţi studenţi de la „Cuza“, urmăriţi cu atenţie azi, mâine agenda guvernamentală, ca să vedeţi dacă revine au ba Todorel la Iaşi!

PS: Una scurtă dar vioaie şi despre ALDE Iaşi, dacă tot vorbim de Tudorel. Cică un mare grup de la filiala asta judeţeană şi-ar pregăti evadarea în aceste zile, urmând să-şi anunţe trecerea la partiduleţul lui Victor Ponta. Avem noi deja o bănuială despre nume şi sume, dar haideţi să le verificăm din trei surse şi vorbim mâine mai pe larg, ok?

Două schimbări de look politic la partidoiul ieşean

Pe azi, stimaţi telespectatori, două mici schimbări de look politic la partidoiul ieşean. Unu la mână: sinatorul Vasilică Toma şi-a lăsat barba mai mare, ca de filosof. Alături, dipotatul Vasile Cîtea şi-a tras ochelari de intelectual, ca de profesor. Hm, ce ziceţi? Hai să-i credem, tura asta…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii