De ce n-au mai reușit unele țări să gestioneze epidemia la fel de bine ca în primăvară

joi, 08 octombrie 2020, 08:42
1 MIN
 De ce n-au mai reușit unele țări să gestioneze epidemia la fel de bine ca în primăvară

Lockdown-uri stricte au ajutat Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria și România să gestioneze criza în primăvară mai bine decât Europa de Vest, dar acum numărul de cazuri este în creştere.

Europa Centrală a gestionat primul val al pandemiei mult mai bine decât economiile mai dezvoltate din Europa de Sud sau de Vest. Al doilea val pare însă mai amenințător. La fel ca Republica Cehă, şi Polonia, Slovacia, Ungaria și România au anunţat în ultimele patru zile cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei.

Ratele mai ridicate de testare înseamnă că numărul cazurilor raportate acum nu este direct comparabil cu cel din primul val. Decesele au rămas, de asemenea, scăzute până acum. Dar, spre deosebire de aprilie și mai, există semnale că sistemele de sănătate din regiune încep să întâmpine probleme.

Ca și în alte părţi, al doilea val al virusului în Europa Centrală a coincis cu perioada concediilor de vară și cu deschiderea școlilor. Dar diferența majoră între primul și al doilea val este modul în care guvernele au reacționat.

Succesul anterior al Europei Centrale s-a datorat în principal reacției sale rapide și agresive.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii