De ce oamenii au nevoie de o relație pentru a fi fericiți?

miercuri, 09 septembrie 2020, 01:58
4 MIN
 De ce oamenii au nevoie de o relație pentru a fi fericiți?
Majoritatea oamenilor suportă greu singurătatea, de asta vor să aibă un partener de viață. Ei sunt în căutarea fericirii și a dragostei. Pentru a fi fericiți însă trebuie mai întâi să se descopere pe ei înșiși, iar apoi multe lucruri se vor aranja mai bine în viața lor.
 
Oamenii au opinii diferite când vine vorba despre dragoste și fericire. Ei spun de exemplu: 
• "Vreau pe cineva în viața mea, care să mă iubească și care să mă facă să mă simt fericit." 
• "Nu mai vreau să fiu singur, nu mai suport singurătatea. Vreau să mă simt în siguranță."
• "Este atât de greu să găsesc persoana potrivită, care să mă facă fericit."
 
De ce o relație îi face pe oameni să se simtă în siguranță?
Oamenii cred că pot fi mai fericiți dacă au o relație. De ce? Pentru că oamenii au nevoie de stabilitate, de cineva să-i iubească, de o relație de dragoste și nu neapărat de căsătorie. Ei au nevoie să se simtă în siguranță, să știe că cineva îi înțelege, îi iubește, îi sprijină. 
 
Mulți oameni cred că o relație le va aduce fericirea, pentru că nu pot găsi fericirea în ei înșiși. Totuși nu întotdeauna o relație are succes dacă un om pornește de la premisa asta, dacă nu este capabil să găsească fericirea în sine, fără să depindă de alții. 
 
Un alt punct de vedere este că oamenii nu au nevoie neapărat de o relație ca să fie fericiți, însă au nevoie de cineva care să-i iubească și care să-i facă să se simtă deosebiți. Să găsești acea persoană este într-adevăr ceva extraordinar și o poți face de exemplu pe site-urile de dating online. Este ușor să-ți faci o relație, însă să găsești persoana care îți aduce bucurie și fericire în viață este mai greu. Nu oricine te poate face fericit.  
 
Ce înseamnă o relație fericită?
"A fi singur" nu înseamnă a fi "singuratic sau a trăi izolat", iar "relație" nu înseamnă neapărat "fericire". Unii oameni preferă să fie uneori singuri, iar când au nevoie de socializare, își petrec timpul în compania rudelor și a prietenilor. Când sunt singuri au ocazia să facă ceea ce își doresc, să se descopere, să se gândească la ce ar trebui să facă pentru a duce o viață mai ușoară și plină de fericire. 
Asta nu înseamnă că nu-și doresc o relație, însă până vor avea o persoană în viața lor se mulțumesc cu un un stil de viață mai liniștit, pentru că cel puțin unii dintre ei au ajuns la concluzia că fericirea depinde numai de ei și vine din interior. 
 
Există și momente de singurătate și de tristețe, când le lipsește compania unei persoane care să-i iubească, dar asta probabil se produce din cauza ego-ului. Ei au nevoie de cineva care să le ofere dragoste, protecție și sprijin în viață. Sentimentele create de lipsa unei relații de iubire le produce stres și asta le poate afecta sănătatea. Conform unor studii realizate de cercetători: "Singurătatea crește riscul de boli de inimă cu 29%. Singurătatea și stresul pot crește riscul de accident vascular cerebral la oameni cu 32%".
 
Oamenii își doresc o schimbare, care să-i scape de singurătate. Pentru asta ei apelează la site-urile de dating unde pot conversa cu alte persoane, care sunt și ele în căutarea dragostei. Uneori forțează lucrurile, nu au răbdare să se cunoască și astfel ajung să fie dezamăgiți din lipsă de compatibilitate. Psihologii le recomandă să ia lucrurile cu calm, să nu înceapă relațiile în mod brusc, să aibă răbdare pentru a putea testa gradul de compatibilitate.
 
În prezent, este mai ușor ca niciodată de a avea o întâlnire cu o persoană necunoscută, mult mai convenabil și mai rapid cu ajutorul Internetului, pe fdating.com. Nu mai trebuie să pierzi timpul în anturaje, în oraș, la evenimente, restaurante sau baruri, pentru a avea ocazia de a cunoaște pe cineva, poți face căutarea folosind un computer sau un telefon mobil. Acum milioane de oameni din întreaga lume au întâlniri online pentru a scăpa de singurătate și a găsi dragostea.  
 
Dacă te simți singur, privește cu nostalgie spre trecut și fii încrezător și optimist în viitor. Acum există multe site-uri de întâlniri online, unde poți selecta persoanele cu care vrei să discuți, în funcție de vârstă, preferințe sociale, educație, hobby-uri, stare civilă, etc. Lumea online este foarte interesantă, crește șansele de a găsi o persoană dispusă să înceapă ușor o conversație plăcută online. Aceste întâlniri au devenit preferate în acest an, al pandemiei, când oamenii și-au dorit să-și facă prieteni noi, să socializeze, să scape de sentimentele de singurătate și izolare. 

Comentarii