De Business

Punem punctul pe știi

De ce Uniunea Europeană a început să emită bancnota de zero euro?

miercuri, 27 ianuarie 2021, 14:36
1 MIN
 De ce Uniunea Europeană a început să emită bancnota de zero euro?

Euro este o monedă care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2002 și este disponibilă în 7 valori. Dacă monedele euro au o față diferită pentru fiecare stat european care le-a adoptat, în ceea ce privește bancnotele acestea au un aspect grafic uniform în fiecare țară membră.

De ce există o bancnotă de zero euro? Aceasta este o bancnotă specială în Uniunea Europeană. Cu ea nu poți cumpăra nimic, dar este foarte valoroasă. Ideea vine de la afaceristul francez Richard Faille, care a creat bancnote suvenir în 2015 pentru a promova turismul în Franța, scrie atlas-geografic.net.

Ulterior, în 2018, Banca Centrală Europeană a produs o serie de bancnote de zero euro. La început au fost vândute cu 2,50 euro, iar astăzi sunt un obiect de colecție pe care colecționarii din întreaga lume îl caută. Nu este falsă. Sunt bani reali emiși de Banca Centrală Europeană, cu holograme și filigrane.

Această bancnotă reprezintă un suvenir: orașele și evenimente istorice care au caracterizat diferitele state membre ale Uniunii Europene.

Ele există pentru a comemora unele evenimente istorice, cum ar fi căderea Zidului Berlinului sau pentru a celebra spiritul sportul european, de exemplu, bancnota cu stadionul din Duisburg, Germania. Fiecare bancnotă este unică datorită numărului de identificare. Imposibilitatea de a face cumpărături cu bancnotă de zero euro nu înseamnă că acestea nu au valoare.

Fiecare model este tipărit în cantități limitate, iar unii colecționari nu ezită să ridice miza pentru a obține un anumit model.

 

Comentarii