Dacă se menţine tendinţa actuală de infectare

De săptămâna viitoare, toţi elevii din municipiu vor veni la şcoală

joi, 06 mai 2021, 01:50
2 MIN
 De săptămâna viitoare, toţi elevii din municipiu vor veni la şcoală

Municipiul Iaşi se află din această săptămână în scenariul verde, cu o incidenţă care a coborât sub un caz la o mie de locuitori. Cu toate acestea, elevii din municipiu vor putea veni la şcoală conform scenariului verde abia de săptămâna viitoare, dacă media zilnică a ultimelor două săptămâni nu va depăşi 1/1.000 de locuitori. 

Mai exact, conform reglementărilor în vigoare, hotărârea cu privire la scenariile de funcţionare a şcolilor dintr-o localitate se ia în fiecare zi de vineri pentru săptămâna următoare de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul fiecărui judeţ. Aceste hotărâri se iau însă pe baza unor propuneri înaintate de către consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare către inspectoratele şcolare. Aceste propuneri au la bază criteriul epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Fiecare cerere este ulterior aprobabă de către inspectoratele şcolare şi direcţiile de sănătate publică.

Prin urmare, elevii din Municipiul Iaşi vor continua să meargă la şcoală săptămâna aceasta conform scenariului galben, indiferent de rata de infectare la 1.000 de locuitori, în cursul zilei de vineri urmând să se decidă scenariile pentru săptămâna viitoare.

Săptămâna aceasta, la nivelul judeţului, 308 unităţi de învăţământ îşi desfăşoară activitatea în Scenariul 1 (verde), cu participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor. 333 de unităţi de învăţământ se află în Scenariul 2 (galben), cu participarea zilnică, cu prezenţă fizică, a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, din clasele VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, iar 8 unităţi se află în scenariul roşu, adică cu participarea zilnică în şcoli a preşcolarilor, elevilor din învăţământul primar şi a celor din ani terminali.

Comentarii