Reţeaua „ecstasy“ din cartierul Mircea

Dealerii ieşeni voiau să scoată şi de 10 ori banii plasaţi în droguri

Un comprimat de ecstasy era luat angro cu un euro şi vândut cu 10.

vineri, 29 iunie 2018, 01:50
3 MIN
 Dealerii ieşeni voiau să scoată şi de 10 ori banii plasaţi în droguri

Cei doi tineri din Iaşi care au fost arestaţi cu două zile în urmă pentru trafic de de droguri de mare risc, erau puşi pe căpătuială. Aceştia nu erau la primul transport de droguri aduse din afară prin firme de curierat, ci aveau „experienţă”. 

Dragoş Gheorghe Stoica, în vârstă de 24 de ani, şi Călin Mihai Mineaţă, de 19 ani, erau vecini în cartierul Mircea cel Bătrân, şi erau cunoscuţi de către vecini ca dealeri de droguri. Cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi îi filau pe cei doi de o perioadă de timp şi au aşteptat ca aceştia să primească coletul în care se aflau ecstasy, cocaină şi canabis comandate din Olanda, apoi i-au aşteptat să vină să ridice „marfa” de la firma de transport. În acel moment, poliţiştii au pus mâna pe ei. Oamenii legii au efectuat zilele trecute şapte percheziţii, inclusiv la cei doi acasă, însă nu au găsit bani mulţi.

De altfel, familiile celor doi sunt destul de respectabile, şi nu „mureau de foame”. În coletul primit de către cei doi tineri din Iaşi au fost găsite 500 de comprimate ecstasay, 50 de grame de cocaină şi 30 de grame de canabis, marfă cumpărată din Germania şi Olanda, pe care le-au comandat prin intermediul platformelor de tip Onion sau Darknet. Drogurile erau destinate comercializării către dealeri şi consumatori din judeţul Iaşi. De asemenea, drogurile de mare risc erau de tip ecstasay – MDMA, amfetamină şi MD sub formă de substanţă pulverulentă cristalizată. „La data de 25 iunie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Iaşi au efectuat şapte percheziţii domiciliare la adresele folosite de membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de mare risc. Din cercetări a rezultat faptul că aceştia ar fi introdus în ţară droguri de mare risc, din Olanda sau Germania, pe care le-ar fi comercializat în cluburi sau la domiciliu, în funcţie de comenzile primite. Şapte persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri iar două dintre acestea au fost reţinute.

Ulterior, Tribunalul Iaşi a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile”, au precizat cei de la DIICOT Iaşi. Joi, judecătorii Tribunalului Iaşi au dispus pentru cei doi arestarea preventivă pentru 30 de zile, de la data de 26 iunie până pe 25 iulie 2018. Potrivit informaţiilor obţinute de către jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“, Stoica şi Mineaţă au cumpărat cele 500 de comprimate ecstasay la preţul de un euro bucata şi le vindeau cu 10 euro pastila. De asemenea, ei vindeau gramul de cocaină cu 100 de euro gramul. Anchetatorii suspectează că până în prezent, cei doi au început „afacerea” cu canabis, apoi au adus comprimate Ecstasay, şi la ultimul transport, cocaină. Aceştia au ridicat miza, însă au fost prinşi de către poliţiştii de la BCCO Iaşi. Aceştia vindeau marfa cu bani cash şi dădeau şi pe datorie. 

Comentarii