Decizia guvernului îi afectează pe cei care merg la ski. Amenzi exorbitante dacă nu ai echipament

luni, 07 noiembrie 2022, 18:54
2 MIN
 Decizia guvernului îi afectează pe cei care merg la ski. Amenzi exorbitante dacă nu ai echipament

Dacă mergi la schi iarna aceasta pe pârtiile din România, ai grijă să te echipezi adecvat. Guvernul a schimbat regulmentul pârtiilor de schi și a introdus, printre altele, amenzi de până la 2.000 de lei pentru schiorii care sunt prinși fără echipament adecvat.

Executivul a adoptat o hotărâre pentru modificarea şi completarea HG nr. 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.

Actul normativ reglementează accesul persoanelor cu nevoi speciale pe pârtiile de schi, cu referire punctuală la echipamentul acestora, şi actualizează nivelul amenzilor, atât pentru schiorii neechipați corespunzător și șmecherii care intră cu mașinile pe pârtii, cât și pentru administratorii pârtiilor. În cazul acestora din urmă, în funcţie de gravitatea abaterii, este prevăzută posibilitatea aplicării odată cu sancţiunea contravenţională principală şi a sancţiunii contravenţionale complementare, respectiv retragerea certificatului de omologare a pârtiei sau a traseului de schi pentru agrement.

„Singuranţa tuturor celor care practică sporturi de iarnă pe pârtiile din România trebuie să primeze! În perspectiva următorului sezon turistic, atunci când o mare parte dintre români, dar şi străini vor alege să îşi petreacă vacanţele în destinaţiile locale, la munte, am făcut o analiză a legislaţiei specifice pentru omologarea pârtiilor şi traseelor de schi, din care a reieşit necesitatea actualizării acesteia, respectiv a unor condiţii de securitate. Alături de viitoarele investiţii pe care le vom finanţa, noile măsuri contribuie la una dintre priorităţile asumate, în calitate de ministru liberal, respectiv dezvoltarea domeniului schiabil”, a declarat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

Conform noilor prevederi, „accesul pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement fără echipament adecvat pentru practicarea schiului şi snowboard-ului sau fără echipament adaptat pentru persoanele cu nevoi speciale” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei. Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii