Definitivat: rezultate finale. Un candidat trebuie să obţină minimum media 8

joi, 29 iulie 2021, 01:50
1 MIN
 Definitivat: rezultate finale.  Un candidat trebuie să obţină minimum media 8

Ieri au fost afişate rezultatele finale ale examenului de definitivat în învăţământul preuniversitar, în urma corectării contestaţiilor rata de promovare la nivelul judeţului crescând cu 1,63 puncte procentuale

Practic, în acest moment 75,17% dintre candidaţii care au participat la examen au promovat examenul de definitivat, adică 324 de candidaţi comparativ cu 317 câţi promovaseră iniţial. Astfel, după evaluarea contestaţiilor depuse (84), 324 de candidaţi au reuşit să obţină medii mai mari sau egale cu 8 (opt). Dintre cei promovaţi, 12 candidaţi au avut media 10, în această ierarhie judeţul Iaşi plasându-se pepoziţia a doua la nivel naţional. „Conform legislaţiei, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 pentru promovarea examenului”, au precizat reprezentanţii ISJ.

La proba scrisă au fost prezenţi 447 de candidaţi, iar dintre aceştia 16 s-au retras. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă şi nicio lucrare nu a fost anulată în centrele de evaluare. Cu note sub 5 au încheiat proba 30 de candidaţi. Cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. (A.M.)

 

Comentarii