Democraţii deschid Convenţia Naţională în care Biden va fi desemnat candidat la preşedinţie

marți, 18 august 2020, 07:12
1 MIN
 Democraţii deschid Convenţia Naţională în care Biden va fi desemnat candidat la preşedinţie

Convenţia Naţională Democrată s-a deschis luni seară cu primele discursuri, urmând ca Michelle Obama, care reprezintă capul de afiş al primei zile, să îşi pună imensa popularitate în slujba lui Joe Biden.

Foarte aşteptat este şi discursul candidatei democrate la funcţia de vice-preşedinte, senatoarea Kamala Harris, programat pentru miercuri. Fost procuror, fiica unor imigranţi jamaicani şi indieni, Kamala Harris este primul candidat de culoare şi originar din sudul Asiei, care urmează să fie nominalizat de Convenţia Partidului Democrat pentru funcţia de vice-preşedinte al SUA.

Marele rival al lui Joe Biden la alegerile primare, senatorul independent Bernie Sanders va susţine un discurs luni seară, iar tânăra vedetă a Congresului, Alexandria Ocasio-Cortez, va primi un minut marţi pentru a se exprima.

Printre personalităţile democrate programate să intervină se mai numără fostul preşedinte Bill Clinton (marţi) şi Hillary Clinton (miercuri).

Convenţia se va încheia joi cu un discurs al lui Joe Biden care, la aproape jumătate de secol de la prima sa alegere în Senat, va accepta oficial nominalizarea partidului său pentru a se confrunta cu Donald Trump, candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Comentarii