Depresia de sărbători: trei tentative de sinucidere într-o zi

vineri, 28 decembrie 2018, 02:49
2 MIN
 Depresia de sărbători: trei tentative de sinucidere într-o zi

Persoanele aveau vârste între 32 şi 45 de ani.

Trei persoane au încercat să îşi pună capăt zilelor în ultimele 24 de ore, înghiţind medicamente. O femeie de 45 de ani, care suferea de o depresie puternică, din cauza căreia a fost internată de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie Socola, a încercat să se sinucidă ingerând mai multe medicamente.

Femeia a fost găsită într-o stare de semi-conştienţă de către mamă, care a anunţat imediat serviciul de urgenţă. Se pare că aceasta nu este la prima tentativă de acest gen, iar de data aceasta a scris şi un bilet în care le-a transmis celor apropiaţi că nu-şi doreşte să mai trăiască.

„Pacienta de 45 de ani, cu patologie psihiatrică, a ingerat vo­luntar mai multe medicamente. Aceasta a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Sfântul Spiridon în stare somnolentă şi s-a decis internarea la Toxicologie“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Un caz asemănător este şi cel al unui bărbat de 42 de ani, din Podu Iloaiei, care suferea tot de depresie şi care, aflat în stare de ebrietate, a înghiţit 25 de pastile menite să-i trateze stările de anxietate.

Acesta a fost stabilizat şi internat de asemenea la Toxicologie. Şi o femeie de 32 de ani, din Centrul de zi C.A. Rosetti din Iaşi a vrut să se sinucidă după ce s-a certat cu o altă persoană din centru. Aceasta a înghiţit mai multe capsule din medicaţia psihiatrică personală şi a avut nevoie de îngrijire medicală de specialitate pentru a-şi reveni.

„Atât pacientul în vârstă de 42 de ani, cât şi pacienta de 32 de ani au ingerat mai multe tablete medicamentoase. După ce au ajuns în UPU s-a decis internarea lor la Toxicologie“, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Cei trei vor mai rămâne sub supraveghere medicală o perioadă.

Comentarii