Declaraţie de presă (P)

Deputatul PNL Dumitru Oprea : „Institutul Cantacuzino trebuie să redevină un obiectiv de importanță națională” (P)

miercuri, 15 aprilie 2020, 09:49
2 MIN
 Deputatul PNL Dumitru Oprea : „Institutul Cantacuzino trebuie să redevină  un obiectiv de importanță națională” (P)

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Apărării Naţionale informaţii privind capacitatea Institutului Cantacuzino de a relua producţia autohtonă de vaccinuri şi momentul În care acest lucru va fi posibil.

„Încă din iunie 2018, am semnalat necesitatea reluării activității Institutului Cantacuzino., motiv pentru care am solicitat ministrului PSD al apărării de la acea vreme informații privind alocările bugetare, schema de personal, reluarea producției de vaccinuri și planul de măsuri pentru redresarea activității Institutului.

Din răspunsul primit am putut afla “aprecierea” de care s-a bucurat Institutul Cantacuzino, de-a lungul anilor, pe timpul guvernărilor PSD. Astfel, în anul 2014 suma alocată a fost 0, în anul 2015 – 45 mil. lei, prin Ministerul Cercetării și Inovării (pentru funcționarea și plata datoriilor institutului), în anul 2016 – 47 mil. lei, prin Ministerul Cercetării și Inovării (pentru funcționarea și reluarea activităților specifice institutului), iar în 2017 suma a fost de 25,24 mil. lei, prin Ministerul Sănătății (pentru funcționarea și reluarea activităților specifice institutului).

În noiembrie 2019, am revenit cu o nouă întrebare privind soarta personalului Institutului Cantacuzino. Din răspunsul primit, am aflat că, în anul 2018, au fost ocupate, prin concurs, 154 de funcții, iar în anul 2019, până la data de 01.11.2019, 136 de funcții”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Apărării Naţionale informaţii despre numărul de specialişti ai Institutului Cantacuzino şi necesarul de personal pentru funcționarea în condiţii optime.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

Comentarii