Advertorial

Deputatul USR Filip Havârneanu: „Rocada de la guvernare înseamnă că se predă ștafeta incompetenței” (P)

miercuri, 14 iunie 2023, 14:17
2 MIN
 Deputatul USR Filip Havârneanu: „Rocada de la guvernare înseamnă că se predă ștafeta incompetenței” (P)

Parlamentarul ieșean este de părere că rocada guvernamentală care se face în aceste zile nu este decât un schimb echitabil de funcții între PNL și PSD, partide care au avut ca scop principal să ajungă la putere și la robinetul cu bani publici. Ce se întâmplă în țară acum rămâne în continuare un dezastru, românii fiind la fel de copleșiți de datorii și scumpiri, în lipsa unor măsuri pentru ca ei să aibă cu adevărat o viață mai bună.

Vestea că premierul Nicolae Ciucă și-a dat demisia nu a surprins pe nimeni, însă, deputatul USR Filip Havârneanu, consideră că această decizie trebuia luată cu mult timp în urmă, pentru ca incompetența acestui prim-ministru să nu afunde țara și mai mult în sfera pierderilor.

"Nicolae Ciucă lasă în urmă un mandat dezastruos, o dezintegrare, practic, a actului de guvernare. Această guvernare PSD-PNL este un eșec. Avem cele mai mari prețuri din ultimii 20 de ani, prețurile la alimente s-au dublat, ratele la bănci s-au dublat, în buget este o gaură de 30 de miliarde de lei și să nu uităm nici de eșecul Schengen. Nicolae Ciucă pleacă de la guvernare, luând înapoi medalii și alte lucruri pe care le-a adus cu el la birou. Dar lasă un dezastru în urma lui, după ce a anulat multor români, viața aceea, fără griji, promisă. Deficitul a explodat, ne-am împrumutat record în primele luni ale acestui an, economia a stagnat și sunt semnale că stagnează, PNRR, care era cea mai mare oportunitate de dezvoltare a țării, este în urmă, e în aer", a declarat Filip Havârneanu.

Ciucă pleacă acasă cu o pensie de 18.000 pe lună

Ciucă și Ciolacu au ținut profesorii în stradă trei săptămâni până să le ofere o soluție acceptabilă. Examenele au fost deja amânate. Este imaginea perfectă a acestei guvernări: prea puțin, prea târziu și după ce răul a fost deja făcut.

"USR nu va vota noul cabinet Ciolacu. USR va coagula forțele de dreapta pentru a oferi o schimbare reală. Acest schimb politic aduce avantaje în interiorul celor două partide, nu oamenilor. Locurile nu au fost predate cu decență profesioniștilor, ci altor incompetenți care și-au rezervat din timp partea de ciolan. Premierul Ciucă pleacă de la Guvern cu o pensie specială de 18.000 de lei pe lună, în timp ce peste 180.000 de locuri de muncă au fost desființate, iar jaful din bani publici continuă. Marcel Ciolacu nu este schimbarea benefică de care are nevoie România, ci un domn care și-a programat transferul la Palatul Victoria ca să nu rămână mai prejos decât privilegiatul Ciucă", a mai precizat deputatul ieșean.

Comentarii