Advertorial

Deputatul USR Filip Havârneanu: „Rotativa între PNL și PSD se rezumă la hoție, în ordinea de pe listă” (P)

miercuri, 10 mai 2023, 08:42
3 MIN
 Deputatul USR Filip Havârneanu: „Rotativa între PNL și PSD se rezumă la hoție, în ordinea de pe listă” (P)

La sfârșitul lunii mai, ar urma să aibă loc "rotativa" la guvernare, așa cum au convenit PNL și PSD la crearea actualei coaliții. Nicolae Ciucă ar urma să fie înlocuit de Marcel Ciolacu la conducerea Guvernului. La fel, ar fi înlocuiți și mai mulți miniștri. Această schimbare prestabilită, spune deputatul ieșean, nu aduce niciun beneficiu pentru români, pentru că va consacra, de fapt, o nouă bătălie pentru funcții și putere.

Parlamentarul USR este de părere că "rotativa" este doar un joc politic, o clauză între niște politicieni orgolioși a căror miză a fost să ajungă, pe rând, la putere, la robinetul cu bani publici, foarte departe de a construi ceva folositor pentru România.

"Este ca o scenetă, unde doamna învățătoare împarte rolurile astfel încât să nu se supere nimeni. Scopul PNL-PSD a fost acela de a fi la conducere și de a putea face manevre, în timp ce lucrurile în țară merg tot mai rău. Rotativa nu poate fi decât un nou moment de instabilitate, pentru că în interiorul Coaliției se vor ascuți "cuțitele" pentru posturi, pentru accesul unor noi miniștri în funcții, fiindcă la ei totul este despre a se împuternici, nu despre a servi poporul. În loc să vorbim despre ce îi doare pe oameni, scumpiri, facturi, lipsa locurilor de muncă bine plătite, taxe din ce în ce mai multe și mai mari, discutăm despre funcții și despre cum se rotesc PSD și PNL în aceste funcții. Ei se ceartă pe locuri prin instituții și de asta nu au timp să termine OUG-ul pe austeritate. Așteptăm de trei săptămâni să anunțe ce măsuri de reducere a cheltuielilor iau. Dau pe surse informații, dar sunt mai ocupați sa își împartă beneficiile puterii", a declarat Filip Havârneanu.

Există Opoziție în interiorul Coaliției

Neînțelegerile din acest format politic de ocazie sunt vizibile și confirmă faptul că preocuparea principală a PNL-PSD este asigurarea unor scaune călduțe, unde să nu fie deranjați.

"Dincolo de cum îl cheamă pe premier, Ciucă sau Ciolacu, România reală se confruntă cu aceleași probleme de fond. Acest guvern nu face nimic să oprească scumpirile, pentru că el câștigă cel mai mult din aceste scumpiri. Inflația este scăpată de sub control, dobânzile cresc galopant, taxele se majorează și România este în risc de sărăcie. De cealaltă parte, avem specialii, care vor să fie deasupra regulilor, ei sunt cei care-și dau pensii speciale, salarii uriașe din bani publici, cei care-și angajează rudele și pilele de partid la stat. Aceste două partide – PNL și PSD – duc astăzi România către faliment. Marcel Ciolacu vorbește de parcă ar fi în opoziție, dar guvernează de parcă își urăște țara. Spune că „avem o ciumă a pensiilor speciale, care este o inechitate” și că „nu e o problemă să scăpăm de această ciumă, că s-a scăpat și de la ciuma de la PSD”. Mai spune președintele PSD că angajările la stat nu mai pot continua și că e nevoie de „o mai bună rânduială a cheltuielilor” și că-și dorește ca în cabinetele demnitarilor să fie jumătate de personal. Puteau opri angajările la stat, după ce anul trecut și anul acesta au făcut mii de angajări și au umplut aparatul administrativ cu rude și prieteni", a mai adăugat deputatul Filip Havârneanu.

Comentarii