Deschiderea oficială a noului an universitar la Politehnica ieşeană, pe o scenă într-un parc special dintre cămine

marți, 04 octombrie 2022, 01:50
3 MIN

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) din Iaşi a deschis ieri anul universitar 2022-2023 printr-o ceremonie festivă organizată în parcul dintre căminele T9 – T11, unde a fost amplasată o scenă specială, dar şi printr-o serie de activităţi pe parcursul zilei de ieri.

În prezenţa a câteva sute de participanţi, la ceremonia de deschidere au urcat pe scenă profesori, studenţi şi invitaţi în debutul acestui nou an universitar. Totodată, pe scenă a vorbit şi prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”, dar şi primarul Mihai Chirica.

Invitaţi au fost mai multe oficialităţi locale, printre care reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai companiilor şi instituţiilor partenere. În parcul amenajat într-un proiect de regenerare urbană au fost dispuse scaune pe care invitaţii s-au putut aşeza pe parcursul ceremoniei. Scaunele au fost ocupate rapid îndată ce evenimentul a început, iar mulţi dintre studenţi au fost nevoiţi să stea în picioare.

Dacă la început toate locurile dispuse au fost ocupate, odată cu venirea ploii oamenii au început să părăsească incinta campusului. Până la sfârşitul evenimentului numărul participanţilor s-a înjumătăţit, iar restul care au rămas au venit pregătiţi cu umbrele, stând până la sfârşitul evenimentului.

„Îmi plac evenimentele care s-au organizat la deschidere, şi abia aştept să văd ce-mi oferă Iaşul şi mai ales facultatea”, spune un student către grupul său de prieteni care încep un nou drum în viaţa lor.

Toţi cei care au urcat pe scena de deschidere au urat bun venit noilor studenţi, şi mult succes tuturor: „Le urăm bun venit studenţilor din anul I şi un an cât mai prosper tuturor de la Universitatea Asachi”, a spus Ioan Ursache, Reprezentatul Studenţilor în Consiliul de Administraţie TUIASI.

Ceremonia de deschidere a fost închisă cu discursul rectorului TUIASI, prof.dr.ing. Dan Caşcaval, care a vorbit despre oportunităţile pe care universitatea le oferă, activităţile care se vor desfăşura pe parcursul zilei, şi care le-a urat succes studenţilor în noul an universitar. În cadrul ceremoniei a avut loc şi premierea celor mai buni studenţi din cadrul facultăţilor, care au primit câte un cadou şi o diplomă.

Întreaga ceremonie a fost prezentată de doi dintre studenţii TUIASI, care au adus în scenă fiecare invitat.

„Cu toate că ploaia ne-a speriat, voi aţi rămas, şi pentru asta le mulţumesc celor doi moderatori ai noştri, studenţi a Universităţii Asachi, care au ştiut să întreţină atmosfera”, sunt primele cuvinte din discursul pe care l-a ţinut rectorul Dan Caşcaval. La plecarea rectorului Dan Caşcaval, pe scenă a fost pusă GAUDEAMUS IGITUR, melodia care se foloseşte de obicei la ceremoniile universitare.

Ziua deschiderii festive a fost una încărcată de diferite activităţi, în afara ceremoniei oficiale: sesiune de cursuri de autoapărare pe terenul de sport acoperit, organizată de luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Iaşi (SAS); actorii Ateneului Naţional din Iaşi au pus în scenă piesa de teatru „Comedie cu olteni”; concert de bun venit pentru studenţii TUIASI, susţinut de artişti locali.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii