Deschiderea şcolilor începând cu 8 februarie ar putea fi decisă azi la Palatul Cotroceni

joi, 14 ianuarie 2021, 09:00
1 MIN
 Deschiderea şcolilor începând cu 8 februarie ar putea fi decisă azi la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat joi la Palatul Cotroceni mai mulţi membri ai guvernului pentru o discuţie pe marginea posibilităţii deschiderii şcolilor începând cu semestrul al doilea, pe 8 februarie, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Potrivit acestora, printre cei chemaţi la discuţia cu şeful statului se numără premierul Florin Cîţu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi şeful DSU, Raed Arafat. Sursele citate au explicat că preşedintele Iohannis consideră că în acest moment există suficiente date astfel încât să poată fi luată o decizie în privinţa deschiderii şcolilor.

La finalul întrunirii de la Palatul Cotroceni este aşteptată o declaraţie din partea şefului statului, în care să fie anunţate concluziile discuţiilor. Nu se pune problema ca elevii să mai revină în bănci în semestrul 1, cursurile urmând să se desfăşoare în continuare online până la finalul lunii ianuarie, au mai explicat sursele citate.

Mai mulţi oficiali guvernamentali, inclusiv ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu, şi şeful DSU, Raed Arafat, au declarat zilele trecute că şcolile ar putea fi deschise începând cu data de 8 februarie.

SURSA: G4MEDIA

 

Comentarii