Desene cu tentă geometrică, cu inspirație folclorică, pe pereții căminelor din Tudor

luni, 16 noiembrie 2020, 15:15
1 MIN

Campusul din „Tudor Vladimirescu” continuă să fie transformat de către studenți, ultimul exemplu fiind continuarea colaborării cu absolventul TUIASI, Cosmin Iluc, care a completat desenele pereților căminelor ce mărginesc Parcul „Profesor Cezar Oprișan”, ultima zonă verde adusă la viață de către Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași după un proiect al studenților.

Cei 45 de metri pătrați de desen păstrează aceeași tentă geometrică, cu inspirație folclorică, cu care s-a evidențiat în lucrările sale Cosmin Iluc, absolvent al Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial.

Proiectul de finalizare a amenajării parcului prin intervenția artistică asupra pereților căminelor a fost sprijinită financiar de către Red Bull, care i-a oferit lui Cosmin toate materialele necesare pentru a-și duce la bun sfârșit proiectul, în colaborare cu Direcția Servicii Studențești a TUIASI.

Execuția lucrării artistice a durat aproape trei zile fiindcă a fost realizată într-o perioadă foarte ploioasă care nu permitea echipei lui Cosmin să lucreze atât de mult precum și-ar fi dorit.

„Am discutat de anul trecut, din toamnă, de când am făcut celălalt perete al unui cămin din marginea parcului, cu administrația campusului, să realizăm și peretele rămas, de o dimensiune similară, cu un desen aproape identic, ca să nu fie stiluri diferite. Cromatic am mers pe culori derivate din cele ale căminelor, ca să existe o intervenție artistică vizuală acolo, dar să nu te doară ochii când te uiți”, a precizat Cosmin Iluc.

Aflați amănunte de pe tuiasi.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii