Dezastrul din primele minute ale tragediei Colectiv. Filmare ținută secretă de pompieri: haos, lipsă de organizare, victime lăsate de izbeliște

joi, 24 octombrie 2019, 07:28
1 MIN
 Dezastrul din primele minute ale tragediei Colectiv. Filmare ținută secretă de pompieri: haos, lipsă de organizare, victime lăsate de izbeliște

La patru ani de la incendiul din Colectiv, ziarul Libertatea va face publică astăzi o filmare realizată de subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU ajuns la locul tragediei. Sunt imagini care nu au fost văzute niciodată. Vă avertizăm, vă pot afecta emoțional. La ora 10:30, aceste filmări vor fi difuzate integral la Adriana Nedelea LA FIX pe libertatea.ro. 

În această înregistrare se vede haosul care a domnit în primele minute ale intervenției de la incendiul din seara zilei de 30 octombrie 2015. Ele nu au ajuns la procurorii care au anchetat cazul Colectiv, deoarece au fost ascunse de superiorii subofițerului de la ISU, precizează Libertatea.

„Pentru că în imaginile filmate de Departamentul de Informare și Relații Publice al ISU se vedea altceva decât versiunea care fusese comunicată oamenilor, anume că intervenția de salvare a vieților a fost impecabilă, aceste imagini nu au fost făcute publice niciodată!”, a declarat cel care a surprins aceste imagini, potrivit sursei citate.

Imaginile încep în jurul orei 22:43, în momentul în care omul a ajuns acolo cu primul echipaj ISU-SMURD, durează 20 de minute, dar nu se încheie la ora 23:03, ci mai târziu, din cauza pauzelor de filmare.

„Înainte ca autoritățile să ne explice că intervenția nu e în haos, că oamenilor nici măcar nu li se ia pulsul de către salvatori, bun, vor explica imaginile, vor spune că a fost perfect, dar până atunci întreb este: dacă totul a fost perfect, de ce ați ascuns imaginile? Sunt 20 de min de imagine”, a spus jurnalistul Cătălin Tolonta, pentru Digi24.

Comentarii