Dezbatere despre starea învăţământului, la graniţa dintre educaţie, management şi politic

joi, 07 noiembrie 2019, 02:58
2 MIN
 Dezbatere despre starea învăţământului, la graniţa dintre educaţie, management şi politic

Organizator al întâlnirii: deputatul Camelia Gavrilă, în calitate de coordonator al Departamentului pentru Educaţie din cadrul PSD, dar şi de vicepreşedinte al Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor.

Deputatul Camelia Gavrilă, coordonator al Departamentului Naţional pentru Educaţie din cadrul PSD şi vicepreşedinte al Comisiei de Învăţământ a Camerei Deputaţilor, a făcut ieri un bilanţ al „reuşitelor şi perspectivelor social-democrate“ în educaţia românească pe parcursul celor trei ani de mandat al Guvernului PSD.

Prezentarea „Educaţie, formare profesională, devenire a tinerilor în societatea cunoaşterii. Reuşite şi perspective social-democrate“ a fost realizată de către Camelia Gavrilă, invitaţii acestei întâlniri realizând ulterior intervenţii, propuneri legislative pentru activitatea viitoare sau aspecte care sunt de îmbunătăţit sau de schimbat în şcolile şi universităţile româneşti în perioada următoare.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la Hotel Unirea, au participat prof.univ.dr. Ştefan Cojocaru, de la Universitatea „Al.I. Cuza“, prof.univ.dr. ing. Alexandru Sălceanu, de la Universitatea Tehnică, inspectori şcolari, profesori, directori de şcoli, dar şi liderii filialei PSD pe municipiu şi judeţ, Marius Ostaficiuc şi Maricel Popa. De asemenea, printre invitaţi s-au numărat şi psihologi, experţi în educaţie şi manageri.

„Este vorba despre un eveniment-dezbatere, eveniment urmat şi de o consultare publică. Acest eveniment vine într-o succesiune de dezbateri pe care le-am iniţiat încă din momentul în care s-a constituit şi la nivelul judeţului Iaşi un departament destinat educaţiei naţionale – la nivel naţional ştiţi că îl coordonez, acest departament, iar la nivelul judeţului de asemenea. A fost de fapt un cadru în care s-au adunat specialişti, experţi, profesionişti în educaţie, fie că sunt practicieni, fie că sunt teoreticieni, la graniţa dintre politic şi non-politic, pentru că vorbim de politici educaţionale, de demersuri parlamentare, de iniţiative legislative, de un program de guvernare, dar avem nevoie şi de pulsul şi opiniile specialiştilor“, a menţionat Camelia Gavrilă, în debutul întâlnirii.

La finalul dezbaterii, cei prezenţi la întâlnire au fost invitaţi să completeze şi un chestionar în cadrul căruia au putut împărtăşi păreri despre politicile educaţionale implementate în ultimii trei ani, dar şi care ar trebui să fie politicile educaţionale prioritare în perioada următoare.

Comentarii