Din bube, mucigaiuri şi strigoi…

marți, 16 octombrie 2018, 19:20
2 MIN
 Din bube, mucigaiuri şi strigoi…

* Perioada sărbătorilor s-a încheiat, tarabele şi mustăriile s-au închis, iar paginile de Facebook ale pelerinilor s-au umplut de selfiuri; totuşi, nu se poate lăsa populaţia să stea degeaba prea multă vreme, fără altă sărbătoare, aşa că s-au adus motive de petrecere şi voie bună din import – cum ar fi, de pildă, Valentine's Day (despre care nu pomenim acum, că până în februarie mai e mult) şi Halloween, despre care pomenim acum, că până la sfârşitul lunii mai e puţin.

* Deja s-au umplut supermagazinele cu produse speciale pentru îngrozit (normal să existe, de vreme ce există produse speciale pentru şters praful sau curăţat mobila), să-şi cumpere oamenii din timp (de Halloween apar globurile şi beteala, de Crăciun se umplu rafturile cu pernuţe roz pentru Valentine's Day, iar de Dragobete începe aprovizionarea pentru Paşti). Pentru comercianţi, zilele astea sunt de muncă, în care se actualizează marfa rămasă şi i se oferă specific de groază:

* Orice drujbă veche, uitată într-un colţ de depozit, se poate vinde uşor în această perioadă, drept "accesoriu Halloween decapitat", dacă pe ambalaj i se lipesc poze cu imagini din filmele horror cu drujbe (sunt destule); şi bormaşinile se pot vinde drept accesorii de groază dacă se va indica pe cutii "A se folosi între orele 23.00 – 05.00!". Vânzătorii pot scăpa şi de oalele scumpe, care nu-s la promoţie, cu condiţia să aibă o poză cu vrăjitoare care amestecă într-oală pusă pe foc, la lumina lunii pline, într-un cimitir cu copaci fără frunze, pe crengile cărora stau cucuvele şi lilieci. Şi, că tot s-au terminat "Sărbătorile Vinului" şi a rămas mult vin roşu, acesta se poate comercializa uşor în prag de Halloween dacă pe etichetele sticlelor se vor desena vampiri fericiţi şi zâmbitori, plini de pete roşii pe colţi şi pe cămăşi. Etc.

* Multe produse nu se vor vinde de Halloween, dar şi ele se pot valorifica ulterior: din costumele de fantomă se vor face halate pentru medici, măştile de draci cu bărbuţe şi coarne se pot vinde în decembrie drept "mască de capră ptr. urat", colţii de vampir din plastic vor deveni proteze dentare, măturile de vrăjitoare se pot da drept mături de măturat, iar oalele de vrăjitoare de mai sus se vor transforma în căzănele, în care gospodarii să facă rachiu din bostanii rămaşi nescobiţi şi necrestaţi de la Halloween.

Comentarii