Rectorul UMF avertizează studenţii să respecte regulile de protecţie sau activitatea va fi mutată integral online

Diplomele UMF: risc de nerecunoaştere în spaţiul UE din cauza pandemiei?

miercuri, 07 octombrie 2020, 01:50
1 MIN
 Diplomele UMF: risc de nerecunoaştere în spaţiul UE din cauza pandemiei?

În contextual creşterii cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în Iaşi, care se păstrează pe primele poziţii în topurile naţionale după numărul zilnic de infecţii, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, prof.dr. Viorel Scripcariu, îi avertizează pe studenţi să se protejeze pentru ca să se poată desfăşura cursurile după programul stabilit deja.

„Am început şcoala de o săptămână şi simt nevoia să revin la voi cu un mesaj: Protejaţi-vă pentru a-i proteja pe ceilalţi! Tot ce aveţi de făcut este să respectaţi câteva reguli de bază: purtaţi corect masca de protecţie, păstraţi distanţa, evitaţi aglomerările, păstraţi o igienă riguroasă a mâinilor şi dezinfectaţi obiectele folosite în comun”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

Acesta a precizat că, dacă studenţii nu vor respecta regulile şi vor fi multe cazuri de infecţie cu noul coronavirus la UMF, atunci activitatea practică la sediul facultăţilor se va suspenda, mutându-se integral online, însă acest lucru vine cu riscul lipsei practicii. „Lipsa activităţii practice în învăţământul medical poartă riscul de nerecunoaştere a diplomei voastre atât în spaţiul european cât şi cel internaţional. Responsabilitatea este în mâinile voastre!”, a explicat prof.dr. Viorel Scripcariu. 

Comentarii