Dipotat ieşean pus pe lista neagră la Bucureşti. Iaca ce-a făcut!

miercuri, 15 ianuarie 2020, 02:50
3 MIN
 Dipotat ieşean pus pe lista neagră la Bucureşti. Iaca ce-a făcut!

Oricând de flămânzi după voturi în legislativ ar fi şefii liberali, în frunte cu nea Şică, fiind cică dispuşi să primească în partid parlamentari cam de oriunde, după o minimă exigenţă, zice-se că tot ar fi fost alcătuită o listă neagră, e drept că foarte scurtă, cu care nu se va negocia sub nicio formă, auzim. Iar pe lista asta, atenţiune-atenţiune, se află şi un ales al ieşenilor, stimaţi telespectatori. 

Este vorba de dipotatul olteano-vrânceano-armean Văru Jan, aflat pe lista de aldişti persona non grata la liberali alături de fostul premier Moliceanu, dar şi de cremenalul cu telefon la ureche şi volan la buric Kiki Ţoiu. Din cauza asta, zice-se, cei trei crai călare pe jumătate de partiduleţ şchiop care absolut sigur nu mai trece pragul dacă merge singur la alegerile viitoare, ar fi deschis o linie de negociere alternativă, cu şefii de la partidoi. Problema cea mare aicea e că nici nu ştii dacă cel cu care negociezi azi va mai fi şi mâine în funcţie, ca să ai şi tu o bază peste ce baţi palma. Doi la mână: oare chiar să credem că Văru Jan va avea loc la toamnă pe listele partidoiului ieşean, în condiţiile în care acolo nu vor încăpea nici jumate din parlamentarii actuali? Ca să nu mai spunem de încă tot pe-atâţia, precum electricianul şef, nea Măricel, premarele de Paşcani sau alţii, care bat deja cu pumnul în masă pentru loc bun pe liste…

O socoteală electorală cu demoazel Cozet şi cu Peni Hill Planetarul în coadă

Şi dacă tot vorbim de ieşeni despre care se mai vorbeşte şi la Bucureşti, haideţi să vă mai spunem una caldă. L-am auzit alaltăseară pe sociologul de partid şi de stat Cheleanu, la una din latrinele teve, spunând că are el făcut un sondaj potrivit căruia demoazel Cozet de la usere ar avea la Iaşi circa 40 la sută din preferinţele electorale ale ieşenilor. E de pe altă lume, fireşte, când cam toţi ştim că bălteala e undeva pe la 10 la sută. Hmm: băbăeţ, oare care să fie aşadar sfârâiala aicea şi ce bate şaua Cheleanu ca să priceapă care iapă?

Amicul Archibald Tănase crede, stimaţi telespectatori, că socoteala e în altă parte în chestiunea asta a lui Cheleanu, despre care se spune că nici măcar nu deschide gura dacă nu cad ceva parale imediat. O ipoteză ar fi aceea că se referă la scorul USR, nu la cel al candidatei, ceea ce ar fi un pic exagerat, dar pe aproape cu vreo cinci sau şape procente mai puţin. A doua ar fi, crede amicul Archie, dacă vom pune la socoteală că madam Cozet nu l-a criticat niciodată serios pe Peni Hill, iaca, am putea avea o explicaţiune: Cheleanu trage pe bani frumoşi la şandramaua lui Mihăiţă Planetarul. Căci lui Peni îi convine să o aibă ca adversar unic din partea dreptei pe Cozet, că i se pare a fi mai uşor de bătut: logic, nu? Aşadar, vorba lui Gâdea: ţineţi aproape, că vom mai auzi trăsnăi din astea în perioada următoare!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii