Dirigenţie de şantier plătită cu un milion de lei

vineri, 02 august 2019, 01:50
1 MIN
 Dirigenţie de şantier plătită cu un milion de lei

Primăria pune la bătaie aproape un milion de lei pentru firmele care vor să monitorizeze lucrările la noile şantiere europene. Contractul face referire la trei dintre cele cinci tronsoane de cale de rulare a tramvaielor care vor intra în reabilitare până la sfârşitul acestui an: Cinci Drumuri – str. Pădurii – str. Nicoriţă, Piaţa Podu Roş – intersecţie bld. Primăverii şi bld. Virgil Săhleanu – intersecţie cu bld. Metalurgiei – Rond Ţuţora. 

„Durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţii pntru care se asigură supervizarea lucrărilor (dirigenţie de şantier) este de 28 luni, cu menţiunea că supervizarea lucrărilor se va realiza pe toată durata de execuţie a lucrărilor fără suplimentarea valorilor contractului, inclusiv pe perioada de notificare a defectelor”, se precizează în caietul de sarcini. Dirigintele de şantier îşi va desfăşura activitatea ca reprezentant al Primăriei în relaţiile cu constructorul, furnizorii şi prestatorii de servicii în derularea contractului de lucrări.

Monitorizarea realizată de diriginte reprezintă garanţia necesară municipalităţii că firmele contractate pentru execuţie îşi respectă toate responsabilităţile asumate prin contract. La rândul lui, dirigintele de şantier este monitorizat de către echipa de proiect a Primăriei. Lucrările la cele trei tronsoane de linii de tramvai, precum şi la tronsoanele Iaşi – Dancu şi intersecţie Bucşinescu – Calea Chişinăului, vor fi executate de către asocierea Conest – Mari Vila, singurul ofertant în cadrul a trei licitaţii distincte. În total, valoarea lucrărilor trece de 120 milioane lei, banii fiind asiguraţi din fonduri europene.

Comentarii