Distracţie mare pe plaja de la mare

luni, 21 mai 2018, 17:25
3 MIN
 Distracţie mare pe plaja de la mare

* Multe accesorii nu neapărat utile care ne fac viaţa mai plăcută sunt lansate cam în perioada asta, înainte de concediile de vară, nu fiindcă ar fi importante în contextul sezonului estival, ci pentru că urmează perioada în care oamenii se pot lăuda cu ele în faţa altor oameni care se află acolo tot pentru a se lăuda.

Telefoanele şi tabletele, costumele de baie, silicoanele (şi astea se demodează, li se schimbă forma de la un sezon la altul), chiar alifiile de plajă, toate sunt elemente care fac, cum s-ar spune, diferenţa. La acest început de sezon estival, de un mare succes se bucură telefonul multifuncţional, folositor în orice situaţie; el are tirbuşon, desfăcător de conserve şi de beri la sticlă, lamă de cuţitaş, forfecuţă, scobitoare şi scărpinătoare. În plus, el vine şi cu câteva aplicaţii noi, moderne şi utile, cum ar fi e-Bronz, care bronzează automat persoanele fotografiate, chiar dacă la mare a fost frig şi a plouat pe durata întregului sejur, încât să crape de invidie vecinii care primesc respectivele poze. Aplicaţia are şi opţiunea de a înnegri de-a binelea personajele din imagini, pentru a se da senzaţia că acestea şi-au permis şi tratament cu nămol. Anumite telefoane mobile care mai au încă probleme cu bateriile se pot folosi şi pentru aprins focul sub grătarele estivale.

* Am aflat că programul "Litoralul pentru toţi" a venit cu "distracţie la maximum", după cum spun unii reporteri de la televiziuni. În week-end, pe plaja "Guvidul puturos" s-a organizat un inedit concurs de construcţii din nisip, la care au participat nenumăraţi turişti. Eugeniu Scafă şi cumătrul său Manole Triplă au făcut din nisip copia în mărime naturală a Mesei Tăcerii, apoi au copiat tot din nisip două dintre celebrele scaune, pe care s-au aşezat şi au început să consume bere la pet şi hamsii. Un alt concurent a dezgropat din nisipul ud, pe când încerca să înalţe un castel ca în poveşti, zece beri puse de alţi turişti la răcit, şi a plecat cu ele. Turistul Manole Meşter a ridicat şi el din nisip o piramidă ca a lui Keops; din nebăgare de seamă (aşa spune el) a ridicat-o exact peste soacră-sa, Varvara Zombie, care adormise pe cearşaf. După câteva ore, soacra Varvara s-a trezit şi a ieşit din nisip, iar toţi cei de pe plajă care au văzut-o au strigat "Fugiţi! A ieşit mumia!". Concursul a fost câştigat de un politician care a ridicat din nisip, ciment, cărămizi şi alte materiale o vilă de 15 camere cu vedere la mare.

Comentarii