Doar cutremurul a putut distruge iubirea dintre Toma Caragiu şi soţia sa, Elena

sâmbătă, 02 martie 2024, 16:57
2 MIN
 Doar cutremurul a putut distruge iubirea dintre Toma Caragiu şi soţia sa, Elena

Iubirea dintre Toma Caragiu şi soţia sa, Elena, distrusă de cutremur. O dragoste arzătoare şi o căsnicie de 13 ani au fost ruinate într-o clipă de teribilul seism din 4 martie 1977. Marele actor şi-a pierdut viaţa, în timp ce actriţa a luat calea străinătăţii, spre un alt destin. Iubirea dintre Toma Caragiu şi soţia sa, Elena, distrusă de cutremur. O dragoste pătimaşă i-a unit pe cei doi actori care au fost căsătoriţi vreme de 13 ani.

Dar totul s-a năruit într-o clipă, odată cu vibraţiile terifiante ale seismului din 4 martie 1977, când uriaşul artist şi-a pierdut viaţa sub dărâmăturile şi molozul blocului Colonadelor, de lângă Piaţa Universităţii, în care cei doi locuiau.

Acuzată în ţară că, practic, nu i-a împărtăşit soarta, Elena a decis să plece din România, contruindu-şi o altă viaţă şi identitate. Povestea lor de iubire a început la Teatrul din Ploieşti, în 1963. Pe atunci, Elena Bichman era căsătorită cu actorul i dramaturgul buzoian Paul Ioachim, un bărbat care, se pare, nu o preţuia câtuşi de puţin.

La rândul său, Toma Caragiu, director al Teatrului din Ploieşti, era căsătorit cu o colegă, Maria Bondar, cu care, însă, nu avea un trai fericit, în ciuda faptului că adoptaseră împreună o fetiţă, pe Maria Doina, de la o casă de copii tot din Buzău. Mai târziu, Elena avea să povestească pasiunea cu care s-au aruncat amândoi în acea relaţie.

„Eram complet pierdută. Pasiunea lui era atât de puternică, contagioasă, îl simţeam ca pe o forţă căreia nu te puteai împotrivi, un curent de energie copleşitor. Frunţile ni s-au apropiat irezistibil. Frenezia ne oprise respiraţia, stăteam furaţi de vraja ei dulce”, rememora aceasta în cartea sa autobiografică,„O scurtă vizită”.

Vezi mai multe pe newsweek.ro

 

Comentarii