Dodorel a început să joace la două capete: cui face jocul?

vineri, 27 aprilie 2018, 01:50
3 MIN
 Dodorel a început să joace la două capete: cui face jocul?

Zile fripte şi grele tare pentru ieşeanul Dodorel, care trebuie să joace ca pe sârmă în Gubernia lui Drăncilă&Drac Nea. Spun oameni cu intrare pe acolo cică, atunci când au primit sesizarea trimisă la Ograda Constituţională de Dodorel prin care cere ca prezidentul să fie obligat să asculte de el când solicită schimbarea şefei DNA, înalţii juzi de acolo au izbucnit în râs de la primele rânduri cetite, aşa de anapoda şi neprofesionistă era aceasta redactată. Nu vă grăbiţi însă să trageţi concluziunile şi să aruncaţi piatra, că s-ar putea să greşiţi şi să nimeriţi pe altcineva, în loc de cel ce-o merită! 

Unele voci bune cunoscătoare ale şolticăriilor politice din coaliţia la gubernare zic că Dodorel ar face aicea, în relaţia cu Ograda, un joc pe sârmă, între Drac Nea şi Călin Popexu Moliceanu. Cum probabil ştiţi, ieşeanul a fost desemnat membru în Gubernie cu sprijinul ALDE, apoi, văzându-se că e destul de servil, a fost adoptat şi de PSD. Boon, să revenim însă în politichie şi să privim nu înapoi, ci spre viitorul apropiat. Aicea lucrurile stau cam aşa: Drac Nea, care ştie că nu are nicio şansă să ajungă preşedinte de ţară, deşi şi-ar dori-o, vrea atribuţii slăbite rău pentru şeful de stat, iar o decizie acum în defavoarea preşedintelui i-ar lua acestuia pe veci o atribuţie foarte tare, cum e demiterea şefilor de parchete.

De cealaltă parte, însă, Moliceanu chiar speră să ajungă primul om în stat după alegerile de anul viitor, iar el în mod clar nu are acum niciun interes să slăbească instituţia acum, ca să nu mai aibă el pârghii dacă va ajunge pe ea, ci eventual va vedea el după’ alegeri, dar acuma nici într-un caz. Cui va face aşadar jocul Dodorel: lui Moliceanu sau lui Drac Nea? Păi, ştiţi doară bancul ăla cu găina fugărită de cocoş, care şi ar vrea, dar nici n-ar vrea să creadă ăla că e curvă: „Mai bine mă împiedic“. Adicătelea, o zice Dodorel: mă fac că joc jocul lui Drac Nea, dar de fapt îl servesc pe Moliceanu. Sau o fi invers…

Măcar de-ar fi fost fată mare, musiu…

Veşti dinspre instanţe şi în ce priveşte scăndăloiul din partidoiul ieşean, ăla cu contestarea excluderii din partidoi a premarelui şi vicepremarelui. În privinţa premarelui Mihăiţă, nu prea contează, căci omul rămâne pe post. Treaba oablă e în cazul vicelui Habarnagiu, iar aicea cică recent s-a pierdut şi procesul judecării cererii de strămutare făcută de prifect. Morala: Măricel&co. s-au cam grăbit ca fata mare la măritiş. O fi de bine, o fi de rău? Măcar de-ar fi fost vreo fată mare…

Cum se toacă bănuţul pe avioane de lux

Premierul Dăncilă şi trupa cică s-au dus cu un avion de lux, privat, în Israel, al unei firme egiptene, pentru care s-ar fi plătit circa 45.000 de euro. Asta în condiţiile în care Tarom are curse regulate zilnice la Tel Aviv, iar costurile pentru toată delegaţia, chiar la clasa business, ar fi fost sub a zecea parte din banii de mai sus. Deh, de aia o fi lăsat guvernul Preşedinţia fără avion propriu: ca să poată alege toţi astfel de oferte? Păi, egipteanul ăla nu tre’ să trăiască şi el?

Comentarii