Doi basarabeni cu ţigări de contrabandă susţin că le-au cumpărat din Iaşi

luni, 03 septembrie 2018, 01:50
2 MIN
 Doi basarabeni cu ţigări de contrabandă susţin că le-au cumpărat din Iaşi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, aproximativ 13.000 de ţigarete de contrabandă, în valoare de peste 11.000 lei.

Poliţiştii de Frontieră Iaşi au confiscate zilele trecute două autovehicule cu care se făcea contrabandă cu ţigări. Cele două autovehicule sunt un Mercedes Benz şi un Peugeot, în interiorul cărora s-au găsit ţigări de contrabandă. Şoferul din Mercedes a fost tras pe dreapta în zona Vlădiceni, fiind condus de către un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani.

La scurt timp, poliţiştii au oprit şi autoturismul Peugeot, înmatriculat în România, însă condus de un cetăţean în vârstă de 32 de ani, din Republica Moldova.

„În urma controalelor efectuate asupra celor două mijloace de transport, în portbagaje, poliţiştii de frontieră au observat în autoturismul Mercedes Benz un sac de folie, iar în cel Peugeot, o geantă voluminoasă despre care şoferul a declarant că sunt pline cu ţigarete. În urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 12.640 de ţigarete, adică 632 de pachete. La cercetări, bărbaţii au declarat că au achiziţionat ţigaretele din municipiul Iaşi, de la persoane a căror identitate nu o cunsoc, pentru a le comercializa ulterior. Întreaga cantitate de bunuri în valoare de 11.143 lei, cât şi autoturismele în valoare de 16.900 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă“, au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Comentarii