Doi deţinuţi români, eroi în Italia după ce au salvat o tânără de la înec

luni, 24 august 2020, 18:28
2 MIN
 Doi deţinuţi români, eroi în Italia după ce au salvat o tânără de la înec

Doi deţinuţi români au ajuns eroi în primele pagini ale ziarelor italiene.

O tânără de 13 ani a fost salvată de la înec de doi deţinuţi români, care au sărit în apele Mării Tireniene ca să o salveze. Incidentul a avut loc sâmbătă, 22 august, când tânăra italiancă făcea baie în apropierea plajei Cala Giovanna, de pe insula italiană Pianosa.

La un moment dat, ea a fost atacată şi înţepată de o meduză, „Din acel moment nu am mai putut să înot, eram pierdută”, a mărturisit fata, ulterior. Norocul ei a fost că doi deţinuţi români, unul de 37 de ani, celălalt de 44, care primiseră permisiunea să lucreze la hotelul Milena, au observat că ceva nu este în regulă şi au sărit în apă să o salveze.

Deşi riscau să aibă la rândul lor soarta fetei, cei doi români s-au avântat în apele mării şi au salvat-o pe tânără, aducând-o în siguranţă pe uscat, scrie Corriere della Sera.

Salvatorii au fost observaţi de un grup de turişti sosiţi de pe Insula Elba. Toţi au aplaudat în momentul în care românii au ieşit din apă purtând trupul adolesecentei, care şi-a revenit după câteva minute. Şi părinţii fetei, care au urmărit paralizaţi de spaimă întreaga scenă au fost impresionaţi şi au ţinut să le mulţumească românilor.

Citeste mai mul pe adevarul.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii