Doi ieşeni arestaţi direct de la volan: erau beţi criţă

vineri, 06 decembrie 2019, 02:50
1 MIN
 Doi ieşeni arestaţi direct de la volan: erau beţi criţă

Biroul Rutier Iaşi a început războiul împotriva şoferilor care conduc băuţi. Aseară, poliţiştii au băgat în arest doi ieşeni care au fost prinşi băuţi la volan cu alcoolemii uriaşe. Primul depistat a fost un bărbat în vârstă de 60 de ani care se afla la volanul unui autoturism Volkswagen şi a lovit în spate un autoturism BMW. 

Tamponarea a avut loc pe strada Parcului din Grădinari, miercuri seara, la ora 19. Şoferul din BMW a coborât din maşină şi a constatat cu uimire că pensionarul era beat criţă. El a chemat Poliţia, iar în urma testării cu aparatul Drager a reieşit că Ion Enache avea o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aseară, poliţiştii au formulat pe numele acestuia ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore.

Următorul şofer băut a fost depistat chiar în trafic, de poliţiştii Biroului Rutier Iaşi, în timp ce acesta se afla la o „plimbare“ prin Copou. Elvis Zacornea, în vârstă de 36 de ani, se afla la volanul unui autoturism Audi şi a fost tras pe dreapta pe bulevardul Carol, la ora 2 dimineaţa. În urma testării cu alcooltestul a reieşit o valoare mare de alcool în aerul expirat: 0,85 mg/l. Pe numele celor doi şoferi au fost deschise dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului, cât şi ordonanţe de reţinere pentrru 24 de ore în arest. 

Comentarii