Dosar penal după ce un câine a fost lovit de o mașină în Iași. El a fost salvat

luni, 11 aprilie 2022, 09:44
1 MIN
 Dosar penal după ce un câine a fost lovit de o mașină în Iași. El a fost salvat

Un câine care a fost lovit de o mașină în municipiul Iași a fost dus la Spitalul Clinic pentru Animale de Companie din cadrul Universității de Științele Vieții (USV). Polițiștii au deschis și un dosar penal.

Iată comunicatul oficial:

"La data de 10 aprilie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Iași s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe o rețea de socializare a fost postată o filmare din care rezultă că un exemplar canin a fost accidentat.

Polițiștii au efectuat verificări în legătură situația respectivă, în urma cărora a rezultat faptul că evenimentul ar fi avut loc la data de 09 aprilie a.c., pe raza mun. Iași, iar câinele ar fi fost acroșat de un autoturism.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au identificat autoturismul care ar fi accidentat patrupedul, în prezent efectuându-se verificări pentru stabilirea identității condcătorului auto.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspecul săvârșirii infracțiunii de provocarea de suferințe fizice și psihice prin orice mijloace, faptă prevăzută și pedepsită de art. 14, alin. (2) din O.U.G. nr. 155/2001 cu referire la art. 6, alin. (2) din Legea nr. 205/2004.

Câinele a fost transportat de către un martor la Spitalul Clinic pentru Animale de Companie din cadrul Universității de Științele Vieții Iași pentru acordare de îngrijiri medicale".

Comentarii