Dosarul „pizza” se îngroașă: mită pentru obținerea permiselor de conducere

vineri, 28 august 2020, 02:02
3 MIN
 Dosarul  „pizza” se îngroașă: mită pentru obținerea permiselor de conducere

Șeful atelierului de plăcuţe de înmatriculare ar fi fost intermediar pentru o persoană care voia să promoveze proba practică a examenului de obţinere a permisului auto. Anchetatorii l-au filat pe şeful restaurantului şi au constatat că circula fără permis. Culmea, chiar în ziua percheziţiilor el ar fi venit la sediu cu maşina

Poliţiştii şi angajaţii pizzeriei Mamma Mia au fost eliberaţi şi au fost plasaţi în arest la domiciliu. Aceştia sunt Andrei Hâncu, managerul pizzeriei Mamma Mia, şoferul acesteia care distribuia mâncare, Felix Crengăniş, de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Iaşi şi Robert Barabaş, de la Poliţia Rutieră Iaşi. Crengăniş, şeful atelierului de plăcuţe de înmatriculare de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Iaşi ar fi fost interceptat când ar fi intermediat mite pentru examinatori. Procurorii nu au specificat care sunt acei examinatori şi dacă infracţiunea a fost dusă până la capăt. “Inculpatul Crenganiş Felix Nelu ar fi pretins şi primit de la o persoană, în două situaţii, suma de 350 de euro şi bunuri în valoare totală de aproximativ 1.500 lei, promiţându-i că va interveni pe lângă examinatori din cadrul Serviciul permise şi înmatriculări Iaşi, astfel încât persoana să promoveze proba practică a examenelor de obţinere a permisului auto categoria C şi ulterior examenele pentru categoria E”, detaliază cei de la DNA Iaşi, într-un comunicat de presă.

Crengăniş ar fi cerut mâncare de la Mamma Mia, pentru a fabrica plăcuţe speciale. “În perioada august – octombrie 2019, inculpatul Crenganiş Felix Nelu, agent de poliţie la Serviciul Permise şi Înmatriculări Iaşi, ar fi pretins şi primit, prin intermediari de la directorul aceluiaşi restaurant, produse alimentare şi sume de bani în schimbul cărora ar fi dispus confecţionarea şi ar fi eliberat, fără respectarea procedurilor legale, a unor plăcuţe de înmatriculare pentru autoturisme deţinute de restaurant, dar şi pentru a elibera pe viitor, plăcuţe în condiţii similare”, spun procurorii.

Produse alimentare de catering în valoare de 4.600 lei pentru poliţişti

Andrei Hâncu, managerul pizzeriei Mamma Mia, este cercetat penal pentru că a oferit mită poliţiştilor, dar şi pentru că a circulat cu un autoturism fără a avea permis de conducere. Chiar în ziua percheziţiilor, acesta a venit la sediu la volanul maşinii sale, fiind observant de către anchetatori. “Directorul restaurantului, în baza unei înţelegeri tacite existente la nivelul Poliţiei Rutiere Iaşi şi a conducerii restaurantului, ar fi oferit şi remis cu titlu gratuit, personal şi prin intermediari, în perioada 22 iunie 2019 – 09 iulie 2020, produse alimentare de catering în valoare de aproximativ 4.600 lei mai multor poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi şi unor funcţionari din cadrul serviciului permise şi înmatriculări vehicule Iaşi, în scopul protejării conducătorilor auto ai restaurantului la constatarea unor contravenţii rutiere comise de aceştia, precum şi în scopul favorizării unor persoane din cercul său relaţional la obţinerea plăcuţelor de înmatriculare”, supun procurorii DNA Iaşi. Hâncu a fost observat de către anchetatorii din filaj conducând un autoturism de trei ori, ultima dată fiind miercuri, când s-ar fi prezentat, la percheziţiile efectuate în cauză, la volanul unui autoturism, deşi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Ceilalţi poliţişti de la Rutieră, Cristinel Lohan ar fi pretins şi primit produse de la Mamma Mia de patru ori, iar Viorel Zaborilă, o dată. Acesta din urmă ar fi cerut produse alimentare pentru a nu sancţiona o persoană din familia administratorului restaurantului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii