Două ambulanţe germane donate Fundaţiei Providenţa, a Mitropoliei Moldovei

joi, 22 august 2019, 09:43
2 MIN
 Două ambulanţe germane donate Fundaţiei Providenţa, a Mitropoliei Moldovei

Fundaţia medicală „Providenţa“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a primit drept donaţie două ambulanţe de la Crucea Roşie Bavaria-Germania ca urmare a colaborării dintre reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române din Germania şi Crucea Roşie Bavaria.

Cele două autospeciale au fost sfinţite în cadrul unei slujbe oficiate luni, 19 august, de IPS Mitropolit Teofan şi IPS Mitropolit Serafim, la slujba de sfinţire participând atât membri ai Crucei Roşii Bavaria-Germania, dar şi reprezentanţi ai Spitalului şi Policlinicii „Providenţa“. După ceremonia de sfinţire a avut loc şi un moment solemn în Sala „Sinaxar“ din cadrul Muzeului Mitropolitan, unde au fost rostite o serie de discursuri şi au fost prezentate informaţii despre „Providenţa“ şi ONG-ul din Germania, fiind acordate şi distincţii. „În demersul pentru intrare în normalitate după 1990 se înscrie şi iniţiativa Părintelui Patriarh Daniel de înfiinţare a unei policlinici şi a Spitalului «Providenţa». Ulterior, s-a adăugat şi Fundaţia «Providenţa» pentru a răspunde mai consecvent cazurilor sociale.

S-a înnodat, aşadar, o pauză de 50-60 de ani cu vechea tradiţie a prezenţei asistenţei medicale în ograda Bisericii. Este un început bun care tinde să fie replicat şi în alte regiuni ale ţării. Oameni de bine s-au adăugat de la început mitropoliei pentru această iniţiativă. Un român din Elveţia s-a adăugat iniţiativei Părintelui Patriarh Daniel, Mitropolitul Moldovei atunci, şi puţin câte puţin s-a născut acest copil, numit «Providenţa»“, a declarat IPS Teofan conform doxologia.ro. De asemenea, conform aceleiaşi publicaţii, directorul Fundaţiei medicale „Providenţa“ a menţionat că cele două ambulanţe vor fi utilizate în transportul pacienţilor care au o situaţie socială precară. 

Comentarii