Două reprize diferite

luni, 28 septembrie 2015, 01:43
3 MIN
 Două reprize diferite

CSMS a remizat la Timişoara, după un meci în care a jucat bine în primul act şi slab în cel secund

 
La CSMS a devenit o obsesie să se numere, meci de meci, la câte partide fără victorie s-a ajuns. Vineri, după confruntarea de la Timişoara, echipa ieşeană a atins o cifră incredibilă la capitolul amintit, nouă, dintre care şapte în campionat! Şirul negru putea fi întrerupt în Banat, însă, după un prim act bun, în care a reamintit de echipa din returul trecut, eficientă, pragmatică, atentă, care ştia să speculeze slăbiciunile adversarului şi să ţină jocul în frâu, trupa pregătită de Nicolo Napoli a alunecat pe coordonatele care au generat rezultatele negative din ultima perioadă. Iaşul s-a apărat prost, a primit iarăşi goluri din faze fixe şi nu a fost în stare să speculeze distanţele uriaşe dintre liniile gazdelor, precum şi problemele mari ale acestora în defensivă. ACS Poli a fost, practic, ruptă în două, în spatele vârfului Elek fiind foarte ofensivii Zicu, Croitoru şi Goga, care nu călcau însă în jumătatea proprie, şi “restul lumii”, vulnerabilitatea zonei centrale, unde Ov. Popescu şi Sarmov nu-i protejau pe Luchin şi, mai ales, pe greoiul Scutaru, fiind evidentă. Contrele Iaşului nu au avut însă forţă, astfel că gafele de neconceput apărute în apărare (o formaţie care are trei jucători excelenţi de cap, Frăsinescu, Ciucă şi Golubovic, şi alţi doi – buni, Mihalache şi Mitic, nu are voie să primească goluri de genul celui marcat de Luchin, care a adus aminte şi de alte episoade asemănătoare, derulate în meciurile precedente) s-au simţit în economia partidei.
Cifrele meciului vorbesc de la sine despre cele două feţe ale partidei. În primul act, gazdele au avut o posesie de 53%, au câştigat la cornere, 5-2, şi la şuturi în afara porţii, (3-1), însă au pierdut, în afară de goluri, şi la şuturi cadrate (1-2) şi la capitolul ocazii (1-2). După odihnă, Florin Marin a câştigat – ca şi pe vremea când antrena pe Ceahlăul, şi a egalat, la Piatra Neamţ, de la 0-2 – duelul cu Nicolo Napoli, discursurile şi mutările apărute făcând ca actul doi să fie dominat aproape net de gazde: 65-35 posesie, 8-2 şuturi în afara porţii, 6-4 pe poartă, 9-4 la cornere, 2-1 la goluri, 3-1 la ocazii.
S-a terminat egal, iar CSMS trebuie să se gândească la ieşirea din criză după meciurile din Copou care urmează, Iaşul având un program excelent în continuare, cu nu mai puţin de trei dueluri pe teren propriu: sâmbătă, cu FC Steaua Bucureşti, umbra echipei de altă dată, şi, apoi, cu doi adversari accesibili, FC Voluntari şi Concordia Chiajna. Prilejuri excelente pentru ca picajul apărut după runda a V-a să fie, în sfârşit, oprit şi, de ce nu, posibilitate perfectă pentru apariţia unui sprint spre zona fruntaşă a clasamentului. 
 
 
 
CSMS-catalog
Caparco (5) – nu a greşit grav, însă a fost ezitant în multe momente, lipsa meciurilor şi terenul ud simţindu-se în prestaţia lui.
Voicu (5,5) – în nota din ultima perioadă.
Mihalache (5,5), Frăsinescu (5,5) – au combinat perioadele foarte bune cu momentele de relaxare.
Ciucă (5,5) – a fost periculos în ofensivă, a înscris golul al doilea, însă a avut probleme în defensivă, comiţând şi infracţiunea în urma căreia timişorenii au marcat golul doi.
Mitic (5,5) – constant.
Enescu (5,5) – a centrat la golul doi, restanţe pe fază defensivă.
Viveiros (5,5) – unul dintre meciurile în care a greşit mai puţin.
Grigorie (5,5) – a centrat la primul gol, a mai avut câteva momente bune.
Piccioni (5,5) – un şut cadrat, din lovitură liberă, efort, lipsă de eficienţă.
Golubovic (6,5) – a înscris un gol frumos, cu capul, a irosit un moment excelent în minutul 44, a creat multe culoare.
Creţu (5) – nu a adus nimic nou.
Vasile Gheorghe a intrat în minutul 89.
 
 
 

Comentarii