Două universităţi din Iași sărbătoresc împreună 160 ani de la înfiinţare

luni, 26 octombrie 2020, 01:56
1 MIN
 Două universităţi din Iași sărbătoresc împreună 160 ani de la înfiinţare

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ şi Universitatea Naţională de Arte „George Enescu“ sărbătoresc împreună 160 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Iaşi, organizând manifestări academice împreună, dar şi individual pentru fiecare facultate în parte, cât şi prin organizarea unei ceremonii comune.

Evenimentele se întind în interva­lul 22 – 31 octombrie 2020, o parte dintre ele având loc deja. Spre exemplu, UNAGE a marcat deja începutul festivităţilor prin vopsirea unui tramvai în culorile universităţii care se află pe traseu deja în Iaşi, în timp ce la UAIC facultăţile îşi desfăşoară propriile evenimente deja încă de la începutul săptămânii trecute. Facultatea de Istorie a desfăşurat un simpozion naţional online unde au fost prezentate comunicări ale cadrelor didactice şi ale cercetătorilor de la facultate, cât şi ale invitaţilor din întreaga ţara, fiind o serie de documente inedite făcute publice pentru prima dată.

Ceremonia aniversară comună a celor două universităţi are loc azi, de la ora 11, iar organizatorii încurajează urmărirea evenimentului online.

Comentarii