Două vaccinuri ar putea fi gata de autorizare în noiembrie în Statele Unite

luni, 19 octombrie 2020, 22:37
1 MIN
 Două vaccinuri ar putea fi gata de autorizare în noiembrie în Statele Unite

Societăţile americane Pfizer şi Moderna intenţionează să facă o cerere de autorizare a vaccinurilor lor contra Covid-19 până la sfârşitul lunii noiembrie în Statele Unite, ceea ce ar reprezenta un record absolut de viteză pentru dezvoltarea unui vaccin, la nouă luni după primul mort de coronavirus în ţară. Dar eventuala lansare a vaccinării până la Anul Nou va fi prea limitată pentru a opri epidemia, care este la al treilea val în Statele Unite.

Testele trebuie să răspundă la două întrebări: vaccinul protejează? Şi este sigur? Albert Bourla, PDG al Pfizer, partener al societăţii germane BioNTech, a anunţat că ia în calcul dovezi de eficacitate până la sfârşitul lunii octombrie, dar va aştepta a treia săptămână din noiembrie pentru a depune la Agenţia medicamentelor (FDA) o cerere de autorizare în regim de urgenţă, "presupunând că datele vor fi pozitive".

Moderna, o societate de biotehnologie, mizează pe 25 noiembrie. Rămâne de văzut cât timp le va lua experţilor FDA să studieze datele şi să dea sau nu aprobare şi pentru ce categorii de populaţie.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii