Două vorbe despre amanta care l-a făcut primar pe Mihai Chirica

marți, 15 februarie 2022, 02:50
3 MIN
 Două vorbe despre amanta care l-a făcut primar pe Mihai Chirica

Am pierdut şi noi câteva zeci de minute din viaţă duminică seară, ca de altfel alături de alte câteva zeci de ieşeni din ce ne-am putut da seama, urmărind emisiunea cu premarele Mihai Chirica „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D. 

Spunem că am pierdut vremea pentru că, per total, şi ca oameni ce cunoaştem bine marfa şi subiectul, impresia noastră a fost că la mai mult de jumătate din întrebări premarele n-a fost prea sincer, şi că a răspuns mai mult pentru publicul din afara Iaşului, care nu ştie cum stă treaba. Deh, de parcă în 2024 va candida la prezidenţiale, nu tot la primărie, dacă o mai ajunge sănătos penal până atunci.

O altă impresie a fost aceea că focoasa realizatoare, care stătea faţă în faţă cu el la circa un metru, l-a înghesuit şi emoţional până la sugrumare, căci se vedea de la o poştă că Mihăiţă al nostru avea nişte tracuri de uneori abia mai boscorodea. Pe plus, am remarcat şi că încă mai are spontaneitate (dacă nu fi ştiut întrebarea dinainte): atunci când realizatoarea l-a întrebat dacă o amantă l-a făcut primar, deşi putea să dea în bâlbâială, că avea de unde, a fost pe fază şi a răspuns prompt că da, dar o amantă a altuia; ceea ce e cam corect.

Per total, nu-i dăm însă notă de trecere: faţă de alţii văzuţi pe acolo, oameni degajaţi chiar dacă în contact cu politica, edilul nostru şef a fost prea constipat pentru a da bine că provine dintr-un oraş vniversitar precum Iaşul. O fi fost el şef de promoţie, dar fost-ai lele când ai fost…

PSD Iaşi se pregăteşte de marea reformă: iată oamenii!

Tre’ să ai oleacă de tupeu ca, deşi papi de la stat pe degeaba bănuţi frumoşi, ca să te ocupi cică de supervizarea a ceva ce încă nu există, precum Spitalul Regional de Urgenţă, iar tu în loc să mergi pe burtă că apa-i mică, să te iei de viaţa altora pe motiv că nu ştiu cum stă treaba cu Spitalul Mobil. Da, exact, despre fostul subprefect Abalaşi e vorba, membru în partiduleţul lui Ponta, care s-a trezit în uichend să se ia de unul sau de altul, pesedist sau penelist, pe problema pomenită.

Dar, în fine, nu asta voiam să remarcăm acuma, că nu ştim dacă personagiul mai merită băgat în seamă în alte ipostaze decât în ziua de leafă. Ci la altceva. Când nea Măricel a publicat săptămâna trecută lista cu reformatorii care vor reconstrui PSD Iaşi, am remarcat acolo un nume bizar, ce părea preudonim: Franck Gerd, profesor, un personagiu de care nu auzisem niciodată.

Ei bine, dacă tot a fost desemnat cu reformarea, iacătă că omul a şi apărut în public cu un comentariu contondent la postarea lui Abălaşi. Am zis că vrea doar să se bage în seamă, dar când colo, chiar nu: lua apărarea lui nea Măricel. Ei, aşa da reformă în PSD!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii