Până la finalul cercetării disciplinare de la UMF

Dr. Răzvan Constantinescu nu le mai poate preda studenţilor

sâmbătă, 10 iulie 2021, 01:50
3 MIN
 Dr. Răzvan Constantinescu nu le mai poate preda studenţilor

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” de Iaşi a decis suspendarea din activitate a cadrului didactic Răzvan Constantinescu, care activează şi ca medic gastroenterolog la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, pe perioada cercetării sale disciplinare. 

Prezenţa lui Răzvan Constantinescu în forurile de analiză şi cercetare disciplinară a fost una foarte frecventă în ultima perioadă: are cel puţin trei plângeri la activ analizate de Colegiul Medicilor pentru comportamentul său anti-vaccinist. La UMF, acesta a fost sancţionat deja de Comisia de Etică cu avertisment pentru că a denigrat imaginea universităţii, poziţionându-se inclusiv în faţa studenţilor împotriva deciziei UMF de a permite accesul în sesiune doar pe bază de adeverinţă de vaccinare, adeverinţă de trecere prin boală sau certificat de vaccinare.

Cititi si: Ancheta medicilor anti-vaccinişti de la Iaşi, aproape de final. Ce sancţiuni se pot da?

Acum însă este cercetat într-o nouă speţă de o comisie condusă chiar de rectorul UMF Iaşi, prof.dr. Viorel Scripcariu. Aparent, Răzvan Constantinescu nu s-a limitat doar la a nu fi de acord cu decizia universităţii referitoare la persoanele admise în sala de examen, ci s-a dus fără a fi vaccinat sau testat, ba chiar, conform plângerii depuse de colegii săi, nu a respectat nici măsurile de protecţie sanitară.

Cititi si: Cazul Constantinescu: Medicul vorbeşte despre vaccinare ca „injectare” şi despre respectarea „planului la hectar

Până această speţă va fi soluţionată, conform unei decizii a UMF făcută publică chiar de medicul sancţionat, Răzvan Constantinescu „nu va mai desfăşura activităţi de predare, activităţi de seminar, lucrări practice şi de laborator, îndrumare de proiecte de an, participare la examene şi orice alte activităţi care presupun interacţiunea faţă în faţă sau online cu studenţii. În această perioadă, salariatul va desfăşura celelalte activităţi din fişa postului sau activităţile trasate în mod direct de către decan / şeful ierarhic”.

În documentul semnat de rectorul universităţii este invocat faptul că, în cadrul audierii din data de 28.06.2021, Răzvan Constantinescu ar fi declarat că nu va respecta decizia luată de universitate în contextul măsurilor sanitare şi de protecţie în perioada pandemiei – „şi nicio altă decizie/hotărâre având dispoziţii similare”. La finalul lunii trecute, Comisia de Etică a UMF a decis, în unanimitate, sancţionarea cu avertisment scris a doctorului Răzvan Constantinescu.

Cititi si: Medicul Răzvan Constantinescu acuzat că a denigrat Universitatea de Medicină din Iaşi

Decizia a fost luată în baza regulamentelor de funcţionare interioare ale universităţii, după ce comisia a decis că gastroenterologul a denigrat imaginea instituţiei de învăţământ superior medical. În decizia de sancţionare trimisă către rectorul UMF, comisia constată că Răzvan Constantinescu ar fi spus că îi este ruşine că aparţine universităţii, şi că decizia de a impune vaccinarea studenţilor pentru a intra în sesiune „este menită să crească numărul de studenţi injectaţi pentru a putea raporta şi noi la minister respectarea planului la hectar”.

Comentarii